ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο : Βροχές και 28άρια το Σαββατοκύριακο – Νέα κακοκαιρία

Παρόλο που έχουμε διανύσει το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, η Άνοιξη δεν λέει να έρθει. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η διαταραχή από την Ιταλία που επηρεάζει την χώρα μας θα είναι και σήμερα παρούσα με συννεφιά σχεδόν σε όλη την χώρα και ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο.

Με τις βροχές να απασχολούν αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα και τους βοριάδες μέσα στο Αιγαίο να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, αναμένεται να κυλήσει η σημερινή ημέρα.

Οπως είπε, ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα άστατος στο Ιόνιο αλλά και στον ηπεριωτικό κορμό ενώ θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.

Στην Αττική, θα κυριαρχήσει η συννεφιά και περιμένουμε διάσπαρτες τοπικές βροχές αλλά όχι κάτι το αξιόλογο ενώ το μεσημέρι ο υδράργυρος θα πλησιάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Λόγω του βοριά όμως ίσως δούμε την θερμοκρασία και δυο με τρεις βαθμούς πιο κάτω.

Στην Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσει συννεφιά όλη τη μέρα και δεν αποκλείονται βροχές κυρίως σε περιοχές που βρέχονται από τον Θερμαϊκό.

Ο καιρός βελτιώνεται πρόσκαιρα αύριο Παρασκευή με τους βοριάδες ωστόσο στο Αιγαίο να επιμένουν στα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει ελαφριά άνοδο.

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Για το Σαββατοκύριακο, όμως αναμένονται και πάλι βροχές, καθώς πλησιάζει την χώρα μας ένα κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία αλλά θα ανεβάσει και την θερμοκρασία κυρίως στην νότια Ελλάδα στους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές θα έχουμε και την επόμενη εβδομάδα και από την Πέμπτη επιτέλους έρχεται η Άνοιξη για να πάμε σε εκλογές με άκρως ανοιξιάτικο καιρό, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά κυρίως ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι – απόγευμα στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και στο Θρακικό βαθμιαία έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Aυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 12/5

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Βελτίωση το απόγευμα.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για το Σάββατο 13/5

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Κυριακή 14/5

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές στα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο

πηγη ieidiseis.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button