ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο – Επιτέλους κι ένα ευχάριστο μέσα στην τόση μαυρίλα

Ο 29χρονος Νίκος, που δέχθηκε τη σφαίρα στο κεφάλι από 22χρονο Μεσσαρίτη, ο οποίος εξακολουθεί να κρύβεται, τα κατάφερε και δηλώνει “Καλημέρα” και “Είμαι καλά”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, ο καταζητούμενος πιθανότατα θα παραδοθεί στις Αρχές, μέσα στην εβδομάδα.

Η πορεία της υγείας του 29χρονου Νίκου

Γι’ αυτόν τον αγώνα, μιλώντας στο Cretalive, ο διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής κ. Δημήτρης Κουτεντάκης, υπογράμμισε «μας εκπλήσσει θετικά κάθε μέρα» και πρόσθεσε ότι ο Νίκος έχει πλήρη αντιληπτική ικανότητα, απαντά στις ερωτήσεις που του κάνουν οι γιατροί και οι δικοί του άνθρωποι για να τεστάρουν την αντίληψη του, τη μνήμη του κλπ.

Ο 29χρονος πλέον έχει βγει από τη ΜΕΘ και νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου, με τους γονείς του να βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του και να ευγνωμονούν τον Θεό και τους γιατρούς για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους.

Ο 29χρονος Νίκος μιλάει και κουνάει τα χέρια του

Και παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε αφασία εκπομπής, δηλαδή μπορεί να κατανοήσει τι του λένε αλλά δεν μπορεί να εκφραστεί με απόλυτα κατανοητό τρόπο, προσπαθεί και χρησιμοποιεί κάποιες λέξεις προς το παρόν όπως «καλημέρα», «καλά είμαι» και καθημερινά προστίθενται και νέες στο λεξιλόγιο του, ενώ είναι σε θέση να κινεί πλέον, έστω και με κάποια δυσκολία, και τα δύο του χέρια.

Η σφαίρα παραμένει σφηνωμένη στον εγκέφαλο, όμως οι θεράποντες γιατροί ξέρουν ότι αυτή θα αντιμετωπιστεί σε δεύτερο χρόνο, όταν πλέον ο εγκέφαλος θα έχει ηρεμήσει, θα έχει εξαλειφθεί η αιμορραγία και θα έχει υποχωρήσει το οίδημα.

Σε πρώτη φάση, η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Νίκος ήταν ζωτικής σημασίας για την ίδια του τη ζωή, ώστε οι γιατροί να αποτρέψουν δευτερογενείς βλάβες.

Πριν λίγες ημέρες, οι γονείς του 29χρονου, που βρίσκονταν έξω από τη ΜΕΘ του Βενιζελείου, προσπαθούσαν να κατανοήσουν πώς είναι δυνατόν να συνέβη κάτι τόσο τρομερό στο παιδί τους, μία «ανάσα» από το σπίτι τους, χωρίς λόγο, σημειώνοντας ότι “το μεγάλωσαν, το σπούδασαν στην Αθήνα και όταν πλέον επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, του «φύτεψαν» μία σφαίρα στο κεφάλι. Έτσι, χωρίς σοβαρό λόγο. Για τη μαγκιά και το πιόμα”.

Τις τελευταίες ώρες, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι από το περιβάλλον του 22χρονου δράστη έχουν γίνει κάποιες επαφές, για να δρομολογηθεί η διαδικασία παράδοσης του στις Αρχές, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ίσως και σήμερα-αύριο.

Σε βάρος του 22χρονου εκδόθηκε πολύ γρήγορα ένταλμα σύλληψης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου, ωστόσο κάποιοι, όπως εκτιμάται, έσπευσαν να τον φυγαδεύσουν, αξιοποιώντας τις κατάλληλες γνωριμίες και διασυνδέσεις.

Την ίδια στιγμή, έγιναν αστυνομικές επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, όπως στ’ Ανώγεια και στα Σφακιά, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

πηγη enimerotiko.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button