ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο Καιρός – Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχονται καταιγίδες την Κυριακή

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται στη χώρα μας – Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη και η απάντηση για την κακοκαιρία «τύπου Daniel»

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής στη χώρα μας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη.

«Οργανώνεται μια κακοκαιρία προς την περιοχή της Ιταλίας, κατεβαίνει μια ψυχρή αέρια μάζα όπως σχηματίστηκε ο Daniel», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μαρουσάκης.

Η κακοκαιρία αναμένεται σε πρώτη φάση να επηρεάσει τη Δυτική Ελλάδα: «Μεγάλη προσοχή από το απόγευμα της Κυριακής σε Ήπειρο, Κέρκυρα. Θα έχουμε καταιγίδες με μεγάλα ύψη βροχής κατά διαστήματα»

«Θα βλέπουμε μέρα με τη μέρα ποιες περιοχές θα επηρεάζονται», σημείωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η απάντηση για την κακοκαιρία τύπου Daniel

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος αναφέρθηκε και σε όσα είπε χθες για την κακοκαιρία, που όπως είχε τονίσει θα θυμίζει την κακοκαιρία Daniel, αλλά δεν θα έχει την ίδια ένταση.

«Είναι πολύ δύσκολο μια κακοκαιρία στο μέλλον να θυμίζει κατά κάποιο τρόπο τον Daniel. Είπαμε πως θα εξετάσουμε τα νεότερα στοιχεία γιατί ακόμα είναι νωρίς απλά δώσαμε μια τάση ότι πράγματι φαίνεται μια κακοκαιρία έντονη.

Δεν σημαίνει ότι για να δημιουργηθούν προβλήματα πρέπει να είναι μια κακοκαιρία Daniel. Αυτό που ήθελα να πως είναι πως μπροστά μας μετά από αυτό το κύμα ζέστης ακολουθεί μια κακοκαιρία, η οποία θέλει προσοχή. Σε καμία περίπτωση επιπέδου Daniel», τόνισε για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-09-2023
Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23-09-2023
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει σε πολλές περιοχές σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 3 με 5 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24-09-2023
Στα δυτικά και βόρεια αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25-09-2023
Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια μέχρι τις μεσημβρινές ώρες οπότε θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

πηγη newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button