ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το πιο ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ανανά – Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Δροσερό σαν ανοιξιάτικη αύρα

Πανεύκολο, δροσερό γλυκάκι, με απλά υλικά (μπισκότα, γιαούρτι, ζελέ, φρούτα φρέσκα και σε κονσέρβα). Μία πολύ ευχάριστη και δροσερή λύση για κάθε ώρα.

Υλικά

Μερίδες: 8

  • 1 φακελάκι φρουί ζελέ με γεύση ανανά (οι συσκευασίες συνήθως περιέχουν δύο φακελάκια – κρατάμε το δεύτερο για άλλο γλυκό)
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Διαδικασία

Για το γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζελέ ανανά, σε ένα μπολ αδειάζουμε τη σκόνη φρουί ζελέ και προσθέτουμε το καυτό νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι η σκόνη να διαλυθεί, προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ξανά.

Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι το ζελέ να γίνει παχύρρευστο, αλλά όχι να στερεοποιηθεί εντελώς. Αφού περάσουν γύρω στα 45 λεπτά, σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. σε μια πιατέλα και αδειάζουμε εκεί το μείγμα μπισκότου. Το πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να απλώσει ομοιόμορφα σε όλο τον πυθμένα.

Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Σε άλλο μπολ αδειάζουμε τη σκόνη κρέμας μπαβαρουάζ, προσθέτουμε το κρύο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα. Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος, ρίχνουμε το μισό από το παχύρρευστο ζελέ ανανά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βγάζουμε από το ψυγείο το τσέρκι με τη βάση του γλυκού και αδειάζουμε εκεί την κρέμα που ετοιμάσαμε. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Βγάζουμε από το ψυγείο ξανά και απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας το υπόλοιπο ζελέ ανανά. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να σφίξουν καλά η κρέμα και το ζελέ.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button