ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο – Ραγδαίες εξελίξεις τώρα για την Εύα Καϊλή

Εύα Καϊλή: «Την πρώτη μέρα θέλω απλώς να μείνω σπίτι με την κόρη μου»

Την αποφυλάκισή της με βραχιολάκι περιμένει από ώρα σε ώρα η Εύα Καϊλή, η οποία αναμένεται το αργότερο τη Δευτέρα του Πάσχα.

Μετά την είδηση ότι θα βρεθεί εκτός φυλακής η πρώην Ευρωβουλευτής δηλώνει ανυπόμονη, σύμφωνα με τη La Repubblica.

«Περιμένω με ανυπομονησία να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι για να βγω από τη φυλακή. Την πρώτη μέρα θέλω απλώς να είμαι στο σπίτι με την κόρη μου. Όλη την ημέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα την έχω δει μόνο δύο φορές το μήνα.

Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αθωότητά μου» είπε η Εύα Καΐλή.  «Δεν θα σχολιάσω περισσότερο, εκτός από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί» είπε χθες ο δικηγόρος Σβεν Μαρί.

Όπως έχει γίνει γνωστό, θα μείνει με το παιδί της στο ίδιο σπίτι, χωριστά από τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, με τον θα μπορεί να μιλήσει μόνο τηλεφωνικά, κλήσεις οι οποίες φυσικά θα καταγράφονται.

Ο σύζυγός της, σύμφωνα με την απόφαση της αποφυλάκισής του, έχει διαφορετική διεύθυνση από το σπίτι που έμεναν μαζί, συνεπώς είναι υποχρεωμένος να μένει αλλού.

«Έπρεπε να έχει ληφθεί από καιρό»

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε και ο δικηγόρος Σπύρος Παππάς, που στηρίζει την Εύα Καϊλή, λέγοντας ότι η σημερινή απόφαση θα έπρεπε να έχει ληφθεί πολύ καιρό πριν. Ο δικηγόρος, που μίλησε στο MEGA, ήταν «καταπέλτης» στις δηλώσεις του, κάνοντας λόγο για σειρά παραβιάσεων των κοινοβουλευτικών δικαιωμάτων της ευρωβουλευτού.

Συγκεκριμένα είπε:

«Είναι μια απόφαση που θα έπρεπε να έχει ληφθεί εδώ και καιρό. Στο μεταξύ, στο διάστημα αυτό διαπιστώνω μια αδικαιολόγητη παρεμπόδιση της κοινοβουλευτικής της λειτουργίας με την παρακώληση που προκάλεσε η προφυλάκιση αυτή στην άσκηση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων της κας Καϊλή, τα οποία εξασφαλίζονται από την Συνθήκη με την κοινοβουλευτική ασυλία.

»Αν και δεν υπήρξε άρση της, στην πράξη παραβιάστηκε τόσο κατά την ερευνά στο σπίτι της όσο και κατά την έρευνα στον απαραβίαστο χώρο των γραφείων της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και καθόλη τη διάρκεια της 4μηνης προφυλάκισής της.

»Πρόκειται για σοβαρή παθολογία στη δημοκρατία στο επίπεδο της ΕΕ».

πηγη tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button