ΔΙΑΦΟΡΑ

Έπεσε το ρεύμα και έσβησαν τα φώτα μέσα σε χειρουργείο! Πως αντέδρασαν οι γιατροί;

 

Το περιστατικό που θα δείτε και σε βίντεο συνέβη στο δημόσιο νοσοκομείο του Zhalal-Abad, στο Κιργιστάν. Η ομάδα του καρδιοχειρουργού Kaldarbek Abdramanov πραγματοποιούσε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς στον ασθενή Tagir Karabayev.

Όλα πήγαιναν σύμφωνα με το σχέδιο που είχε εκπονηθεί. Στην κρισιμότερη φάση όμως και ενώ η καρδιά του ασθενούς ήταν έξω από το κορμί του, το σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου έπαθε βραχυκύκλωμα. Το χειρουργείο βυθίστηκε στο σκοτάδι. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η γεννήτρια του νοσοκομείου που θα έπρεπε να πάρει μπροστά και να λειτουργήσει, είχε τεθεί εκτός… Η ζωή του Tagir κρεμόταν από μια κλωστή και από την ψυχραιμία των γιατρών.

Και ξαφνικά συνέβη το αναπόφευκτο. Οι χειρουργοί συνειδητοποίησαν ότι η καρδιά του 54χρονου ασθενούς σταμάτησε. Βυθισμένοι όλοι στο σκοτάδι άκουγαν μόνο τις αναπνοές τους. Είχαν παγώσει. Ο ασθενής πέθαινε. Τότε ο 45χρονος χειρουργός έκανε μια κίνηση που αποδείχτηκε καθοριστική. Έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο, άνοιξε τον φακό και προέτρεψε και την υπόλοιπη ομάδα του να κάνει το ίδιο.

Σε ελάχιστο χρόνο το κορμί του ασθενούς φωτίστηκε από δέκα κινητά τηλέφωνα. Ο χειρουργός συνέχισε να κάνει τη δουλειά του, μέχρι που κατάφερε και επανέφερε την καρδιά του ασθενούς. Μετά από ώρα η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. «Δεν ξέρω εάν αυτό που κάναμε ήταν εγκληματικό ή πράξη ηρωισμού. Τουλάχιστον σώσαμε τον άνθρωπο» είπε μετά το τέλος της επέμβασης ο Abdamanov.

πηγη http://fanpage.gr/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button