ΔΙΑΦΟΡΑ

«Έσπασε μαμά, έσπασε» – Η συγκλονιστική στιγμή που ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης σπάει το πόδι του στο Σίδνεϊ το 2000 (video)

Ασύλληπτη θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του Αλέξανδρου Νικολαϊδη, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες αθλητές στην ιστορία, ο οποίος έχασε την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 43 ετών (δείτε εδώ από ποια σπάνια μορφή καρκίνου έπασχε).

Ο δις αργυρός Ολυμπιονίκης (2004 και 2008) του Τάε Κβον Ντο έγινε ευρέως γνωστός στους Ολυμπιακούς Αγώνες στου Σίδνεϊ το 2000, όταν συγκεκριμένα στερήθηκε το μετάλλιο από μια άτυχη στιγμή.

Συγκεκριμένα, όταν ήταν 21, αγωνιζόταν στον προημιτελικό κόντρα στον Κολομβιανό Μίλτον Κάστρο διεκδικώντας μια θέση στο βάθρο, ωστόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα, έσπασε το δεξί του πόδι και έπεσε στο έδαφος, κάτι που ήταν αρκετά επίπονο για τον ίδιο. Η στιγμή που ο Αλέξανδρος Νικολαϊδη έσπασε το πόδι του στο Σίδνεϊ το 2000

Συγκλονιστική ήταν μάλιστα η στιγμή που ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης ακούστηκε να φωνάζει στην μητέρα του κλαίγοντας: “Έσπασε, έσπασε μαμά” (δείτε το στο 4:49), μια στιγμή σημάδεψε την αθλητική ιστορία της χώρας.

Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του – Η επιθυμία της οικογένειας

Συναθλητές, φίλοι και συγγενείς είναι συντετριμμένοι (δείτε εδώ την σπαρακτική ανάρτηση της συζύγου του) και αναμένεται, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, να τον οδηγήσουν στην τελευταία του κατοικία αύριο, Σάββατο 15/10.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 16:00 στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως ενώ μία ώρα νωρίτερα, στις 15:00, η σορός του θα εκτεθεί προς χαιρετισμό.O ενταφιασμός του θα γίνει στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης.

Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές εις μνήμην του στα παρακάτω ευαγή ιδρύματα: Φλόγα- Σύλλογος Γονέων Παίδων Με Νεοπλασματική Ασθένεια, Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Παίδων Αγία Σοφία και ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

[youweekly.gr]

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button