ΔΙΑΦΟΡΑ

Έφυγε από τη ζωή αγαπημένη ηθοποιός

Πέθανε η ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζιτα

Η Ιταλίδα ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζιντα πέθανε σε ηλικία 95 ετών, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Η Τζίνα Λολομπρίτζιντα γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1927. Με το παρατσούκλι “Λα Λόλλο”, ήταν μια από τις σημαντικότερες Ευρωπαίες ηθοποιούς  της δεκαετίας του 1950 και του 1960 διεθνώς.

Η Τζίνα Λολομπρίτζιντα αποτελεί μια από τις όχι και τόσες πολλές Ιταλίδες ηθοποιούς που έχουν πρωταγωνιστήσει σε σημαντικές ταινίες του Χόλιγουντ.

Συνεργάστηκε με τους κορυφαίους Ιταλούς σκηνοθέτες όπως οι Βιττόριο ντε Σίκα, Μάριο Μονιτσέλι, Πιέτρο Τζέρμι και Μάριο Σολντάτι. Έκανε ταινίες και στη Γαλλία όπου συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως οι Ρενέ Κλαιρ και Κριστιάν Ζακ.

Τα παιδικά της χρόνια

Η Τζίνα Λολομπρίτζιντα γεννήθηκε στην πόλη Σουμπιάκο, στην επαρχία της Ρώμης. Ο πατέρας της του Τζιοβάνι Λολομπρίτζιντα ήταν ενός πλούσιος κατασκευαστής επίπλων που έχασε όλη την περιουσία του εξαιτίας ενός αγγλο-αμερικανικού βομβαρδισμού στην περιοχή Η μητέρας της ήταν η Τζιουζεπίνα Μερκούρι.

 

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button