ΔΙΑΦΟΡΑ

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι αγαπημένος Μουσικός

Τέλος των κορυφαίων του '50, πέθανε 87 ετών ο Jerry Lee Lewis

Πέθανε ο απόλυτος θρύλος του rock ‘n’ roll

Ο Τζέρι Λι Λιούις, ο γεννημένος στη Λουιζιάνα μουσικός, γνωστός για το άγριο παίξιμο του πιάνου, τη μεγάλη  προσωπικότητά του, τους επτά γάμους (συμπεριλαμβανομένου ενός με μία ανήλικη ξάδερφη του) και την πρώιμη επιτυχία του στα ποπ τσαρτ με το “Whole Lotta Shakin’ Going On” και Το «Great Balls of Fire», πέθανε σήμερα (28 Οκτωβρίου 2022).

Ο γεννημένος στη Λουιζιάνα, τραγουδιστής, πιανίστας και συνθέτης, υπήρξε ένας από τους πιο δημοφιλείς και συνάμα αμφιλεγόμενους «rock επαναστάτες» που εισέβαλαν στην αμερικανική μουσική σκηνή τη δεκαετία του 1950.

Ξεσήκωνε πραγματικά τα πλήθη με τα εκρηκτικά του τραγούδια και τις ανεπανάληπτες ζωντανές του εμφανίσεις, βγάζοντας επί σκηνής μία ενέργεια που δεν είχαν συνηθίσει να βλέπουν εκείνη την εποχή.

Ο θάνατός του σε ηλικία 87 ετών επιβεβαιώθηκε από την αδερφή του, Linda Gail Lewis, και ήρθε λίγες εβδομάδες αφότου εισήχθη στο Country Music Hall of Fame στις 16 Οκτωβρίου.

Ο Lewis εισήχθη και στο Rock and Roll Hall of Fame . Δυστυχώς, ο «The Killer» ήταν πολύ άρρωστος για να παρευρεθεί στην τελετή του Country Hall. Η αιτία θανάτου του Lewis δεν αποκαλύφθηκε, αλλά υπέφερε από σοβαρό κρούσμα γρίπης.

 

[Αφού το συνήθως αξιόπιστο TMZ είχε δημοσιεύσει πρόωρα την είδηση ​​του θανάτου του στις 26 Οκτωβρίου, επικαλούμενη μια πηγή που ισχυριζόταν ότι ήταν ο εκπρόσωπος του Lewis, αφαίρεσαν την ιστορία και την αντικατέστησαν με τον τίτλο, Jerry Lee Lewis Not Dead, Alive in Memphis.

Σε μια σκηνή που θυμίζει την πρόωρη είδηση ​​ότι ο ηθοποιός Tony Dow είχε πεθάνει μια μέρα πριν πεθάνει τον Ιούλιο του 2022, πολλά άλλα μέσα δημοσίευσαν ειδήσεις ότι ο Lewis είχε πεθάνει, χρησιμοποιώντας την εσφαλμένη αναφορά του TMZ. Ο εκπρόσωπος του Λιούις, Ζακ Φάρνουμ, το χαρακτήρισε «ελλειμματική δημοσιογραφία στη χειρότερη κατάσταση».]

Ο Lewis εισήχθη στην κατηγορία Veterans Era που έχει δημιουργήσει το Country Music Hall of Fame για να τιμήσει τους πρώτους πρωτοπόρους της μουσικής. Το 2021, αυτή η τιμή πήγε στον Ρέι Τσαρλς,

πηγη apotis4stis5.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button