ΥΓΕΙΑ

Έμφραγμα – Καρδιακή Προσβολή: 6 Σημάδια – Καμπανάκια Που Βιώνουν Μόνο Οι Γυναίκες

Έμφραγμα – Καρδιακή Προσβολή: 6 Σημάδια – Καμπανάκια Που Βιώνουν Μόνο Οι Γυναίκες

Καρδιακή προσβολή: Η καρδιακή προσβολή είναι μία από τις κυριότερες αιτίες πρόωρου θανάτου στον σύγχρονο κόσμο. Δυστυχώς, αυτή η ασθένεια συνήθως δεν είναι εύκολα αντιληπτή στους ανθρώπους. Ωστόσο, λίγο πριν από την τραγωδία, το σώμα μας, μας στέλνει ορισμένα σημάδια που απλά δεν πρέπει να αγνοούμε.

Καρδιακή προσβολή:
Αποδείχθηκε ότι τα συμπτώματα εκδηλώνονται διαφορετικά στους άνδρες και τις γυναίκες. Αυτά είναι 6 σημάδια που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει για να κρατήσει την καρδιακή προσβολή όσο το δυνατόν πιο μακριά από την ίδια.

Πόνος στη πλάτη, λαιμό, σαγόνι και χέρια
Αυτά τα σημάδια μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση, καθώς η καρδιακή προσβολή σχετίζεται κυρίως με πόνο στο στήθος ή στον αριστερό βραχίονα, αλλά όχι στον αυχένα ή τη γνάθο. Ο πόνος μπορεί να είναι προοδευτικός, οξύς ή ξαφνικός. Μπορεί ακόμη και να σας ξυπνήσει στη μέση της νύχτας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό αμέσως μόλις παρατηρήσετε τυχόν ασυνήθιστα συμπτώματα.

Έντονος στομαχικός πόνος, ναυτία
Ορισμένα σημάδια μιας καρδιακής προσβολής, μπορεί να συγχέονται με σημάδια δηλητηρίασης, γρίπης ή σοβαρής καούρας. Μερικές φορές οι γυναίκες αισθάνονται πίεση στην κοιλιακή περιοχή, η οποία στις περιγραφές τους συνήθως συγκρίνεται με «έναν ελέφαντα που κάθεται στο στομάχι».

Κρύος ιδρώτας
Ο κρύος ιδρώτας είναι ένα άλλο σύνηθες σύμπτωμα μεταξύ των γυναικών. Μπορεί να συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με το άγχος. Ωστόσο, εάν δεν είχατε παρόμοια συμπτώματα παλαιότερα, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό.

Ζαλάδα ή αίσθηση άσθματος
Τα προβλήματα αναπνοής χωρίς προφανή λόγο είναι τα κλασικά σημάδια μιας καρδιακής προσβολής, ειδικά αν συμβαίνει σε συνδυασμό με ένα άλλο σύμπτωμα. Οι γυναίκες που επέζησαν, δήλωσαν πως αισθάνονταν ότι είχαν τρέξει μαραθώνιο, αν και δεν έκαναν ούτε κίνηση.

Έντονη κούραση
Αν και μετά από ανάπαυση αισθάνεστε υπερβολική κόπωση και δεν μπορείτε να εκτελέσετε ούτε απλές ενέργειες (για παράδειγμα το να πάτε στο μπάνιο), αυτό είναι ένα ανησυχητικό σημάδι και ένας λόγος για να δώσετε προσοχή στην κατάσταση του καρδιαγγειακού σας συστήματος.

Πίεση και πόνος στο στήθος
Πόνος στο στήθος, δυσφορία, καούρα, αίσθημα πίεσης στο στήθος – όλα αυτά τα συμπτώματα εκδηλώνονται ανεξάρτητα από το φύλο σας. Ωστόσο, ορισμένες γυναίκες παρουσιάζουν πόνο όχι στην αριστερή πλευρά του στήθους, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή. Εάν ο πόνος ή η πίεση δεν εξαφανιστεί μέσα σε λίγα λεπτά, καλέστε αμέσως το γιατρό σας.

Σημείωση: Αυτά τα σημάδια δεν αποτελούν εγγύηση για πρόωρη διάγνωση καρδιακής προσβολής. Ωστόσο, ο συνδυασμός τους, καθώς και η συχνή εμφάνιση των ίδιων συμπτωμάτων, είναι ήδη επαρκής λόγος για να συμβουλευτείτε τους ειδικούς. Η έγκαιρη ιατρική φροντίδα μπορεί να σώσει ζωές. Να προσέχετε τον εαυτό σας!

Πηγή: onmed.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button