ΔΙΑΦΟΡΑ

Έχασε την μάχη γνωστός αγαπημένος ποδοσφαιριστής

Πέθανε ο Τζιανλούκα Βιάλι μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο

Θρήνος για το Ιταλικό ποδόσφαιρο. Μια κορυφαία μορφή του, ο Τζιανλούκα Βιάλι, πέθανε σε ηλικία 58 ετών.

Στο πένθος βυθίστηκε για μια ακόμα φορά -μέσα σε σύντομο χρονικό διάστηκα- ο χώρος του ποδοσφαίρου στην Ιταλία -και όχι μόνο- με τον Τζιανλούκα Βιάλι να “φεύγει” από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών.

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 2022, ο Ιταλός παλαίμαχος διεθνής επιθετικός είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο του Λονδίνου, δίνοντας και πάλι “μάχη” με τον καρκίνο στο πάγκρεας, τον οποίο αντιμετώπιζε εδώ και πέντε χρόνια.

Πριν από αυτή την εξέλιξη, είχε αποχωρήσει την ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (σ.σ: μέλος του μη αγωνιστικού επιτελείου της εθνικής ομάδας) για λόγους υγείας. Η κατάσταση του παλαίμαχου άσου των Σαμπντόρια, Γιουβέντους, Κρεμονέζε και Τσέλσι επιδεινώθηκε δραματικά τις τελευταίες ημέρες και το πρωί της Παρασκευής (06.01.2022) “έφυγε” από τη ζωή. Θυμίζουμε ότι την τελευταία περίοδο το ιταλικό ποδόσφαιρο θρήνησε τον θάνατο του Σίσισα Μιχαΐλοβιτς αλλά και του Φαμπιάν Ο’ Νιλ.

«Όταν διαγνώσθηκα με καρκίνο δεν άρχισα να αναρωτιέμαι για ποιο λόγο συνέβη σε εμένα. Θα ήταν υποκριτικό να το πω όταν είμαι απλά ένας στους τόσους ανθρώπους που αρρωσταίνουν. Ήταν κάτι που έπρεπε να περάσω για να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Ίσως ήταν αυτό που χρειαζόμουν.

Αν ήμουν γενναίος; Δεν ξέρω αν αυτή είναι η σωστή λέξη. Νομίζω ότι με χαρακτηρίζει επιμονή για να τα καταφέρω. Δεν ξέρω τι σημαίνει γενναιότητα. Μόνο όταν φοβάσαι μπορείς να γίνεις θαρραλέος. Επομένως, αν δεν ξεπεράσεις τον φόβο, πως θα ξέρεις ποιoς είσαι πραγματικά; Έδωσα μια υπόσχεση στον 90χρονο πατέρα μου. Του είπα ότι δεν πρόκειται να πεθάνω πριν από αυτόν και τη μητέρα μου» είχε πει για την πιο δύσκολη “μάχη” που έδωσε στη ζωή του.

Ο Τζιανλούκα Βιάλι αγωνιζόταν ως επιθετικός και πανηγύρισε μεταξύ άλλων την κατάκτηση του Champions League με τη Γιουβέντους το 1996. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα είχε συμμετάσχει στον τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών με τη Σαμπντόρια, χάνοντας το τρόπαιο από την Μπαρτσελόνα και την γκολάρα του Κούμαν.

 

Στο Euro 2022, ως συνεργάτης του Ρομπέρτο Μαντσίνι, κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο. Τελευταίος σταθμός της ποδοσφαιρικής του καριέρας ήταν η Τσέλσι.

Ο Ιταλός επιθετικός έγινε ένας από τους πρώτους μεγάλους ξένους παίκτες που αγωνίστηκαν στην Premier League, αναλαμβάνοντας παράλληλα καθήκοντα προπονητή όταν ο Ρουντ Γκούλιτ έφυγε από την ομάδα. Παίρνοντας την ομάδα στα χέρια του τον Φεβρουάριο του 1998, ο Βιάλι διαχειρίστηκε εξαιρετικά την… κρίση, οδηγώντας τον σύλλογο στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ Αγγλίας και του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης.

Επίσης, ο Βιάλι οδήγησε τους Λονδρέζους στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ευρώπης (1-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης).

 

πηγη newsit.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button