ΔΙΑΦΟΡΑ

Με αυτό το ρόφημα θα χάσεις βάρος και ρυτίδες

Αυτό το ρόφημα κανέλας 2 συστατικών θα μπορούσε να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος, να ισορροπήσεις το σάκχαρο στο αίμα και να μειώσεις τις ρυτίδες στο πρόσωπο σου.

Ολοι ξέρουμε ότι η κανέλα έχει καταπληκτική γεύση σε ψημένα προϊόντα ή πασπαλισμένη στον πρωινό μας καφέ, αλλά έχεις σκεφτεί ποτέ να βράσεις απλά μερικά ξύλα κανέλας σε ζεστό νερό;

Μόλις κρυώσει με λίγο πάγο, μπορείς να το απολαύσετε ως μια δροσιστική γουλιά που ονομάζεται  νερό κανέλας. Το απλό αυτό ρόφημα δεν είναι απλώς νόστιμο παρέχει επίσης προνόμια για την απώλεια βάρους, το σάκχαρο στο αίμα και ακόμη και πιο νεανικό δέρμα!

Μπορείς να βυθίσεις ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη, αν δεν έχετε ξύλα κανέλας και να το πιείς όσο είναι ακόμα ζεστό, αν προτιμάς να το πιείς σαν τσάι.

Ή αν δεν σε πειράζει να περιμένεις, μπορείς να εμποτίσεις το νερό με κανέλα αφήνοντας ένα ή δύο ξυλάκια σε μια κανάτα όλη τη νύχτα. Το χρώμα δεν θα είναι τόσο έντονο όσο οι μέθοδοι παρασκευής, αλλά η γεύση του θα εξακολουθεί να είναι υπέροχη.

 

Με όποιον τρόπο και αν το φτιάξεις, το νερό με κανέλα έχει τη φήμη ότι ενισχύει την απώλεια βάρους. Παρόλο που τα περισσότερα στοιχεία που το υποστηρίζουν αυτό είναι ανεπίσημα, τουλάχιστον μια μελέτη συνέδεσε το ρόφημα με βελτιωμένη καύση λίπους και μυϊκή ανάπτυξη.

Μια άλλη διαπίστωσε ότι προάγει τη διάσπαση των υδατανθράκων, κάτι που είναι χρήσιμο για την πέψη και την αποτροπή των αιχμών του σακχάρου στο αίμα μετά από ένα γεύμα.

Η κανέλα είναι επίσης γνωστή και για άλλες ιδιότητες φιλικές προς τον διαβήτη, όπως η ικανότητα να μειώνει το σάκχαρο στο αίμα και την αντίσταση στην ινσουλίνη δρώντας όπως η ινσουλίνη στο σύστημά μας. Μια ανασκόπηση μελετών υποστήριξε ότι αυτά τα οφέλη μπορούν να επιτευχθούν με την κατανάλωση μόνο μιας πρέζας κανέλας (λιγότερο από 1/10 του κουταλιού του γλυκού)  κάθε μέρα.

Η καρδιά σου θα σε ευχαριστεί επίσης που πίνεις νερό με κανέλα, αφού ελπιδοφόρες έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να μειώσει την LDL (κακή) χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια και να αυξήσει τα επίπεδα της HDL (καλής) χοληστερόλης.

Επιπλέον, είναι μια από τις πιο ισχυρές πηγές αντιοξειδωτικών που δαμάζουν τη φλεγμονή, η οποία είναι μια άλλη κοινή αιτία καρδιακών προβλημάτων και άλλων χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Και αν διψάς υπάρχει ακόμη ένας επιτακτικός λόγος για να δοκιμάσεις το νερό με κανέλα, μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση του μπαχαρικού αυτού προάγει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα μας, ώστε να μειωθεί η εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών.

Αυτό είναι ένας τόνος απίστευτων πλεονεκτημάτων για κάτι που μπορείς να φτιάξεις με μόλις δύο συστατικά! Δοκίμασε το και στοιχηματίζουμε ότι θα ξετρελαθείς από όλα τα οφέλη και τη γεύση.

πηγη theissue.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button