ΔΙΑΦΟΡΑ

Αράχωβα: Συγκλονίζει ο ιδιοκτήτης του χάσκι «Όλιβερ» -«Κλαίει όλο το χωριό, ήταν ο φίλος, η παρέα μου»

Συγκλονισμένος και θλιμμένος είναι ο ιδιοκτήτης του χάσκι «Όλιβερ»

Ο Μιχάλης, όπως είναι το όνομα του ιδιοκτήτη, μίλησε για το σκυλί του στο Mega, τονίζοντας ότι ακόμη προσπαθεί να συνειδητοποιήσει την κακοποίηση που υπέστη.

«Προσπαθούσαμε επί μία ώρα να ηρεμήσουμε τον σκύλο και δεν μπορούσαμε. Μου λέει η κτηνίατρος ”έχει πάθει τόσο στρες, είναι τόσο σοκαρισμένο το σκυλάκι σου που δεν το πιάνει το ηρεμιστικό”», είπε αρχικά.

«Ήταν άνθρωπος και τον ήξερε όλο το χωριό. Όλο το χωριό κλαίει. Όλα τα παιδιά, Γυμνασίου, Λυκείου και Δημοτικού, τον ξέρανε τον Όλιβερ. Όχι μόνο τα παιδάκια, τον ήξερε όλη η Αράχωβα» συμπλήρωσε συντετριμμένος ο ιδιοκτήτης του Χάσκι, σημειώνοντας πως ο Όλιβερ ήταν «κάτι παραπάνω από ένα κατοικίδιο. Ο φίλος, η παρέα μου».

Ο ιδιοκτήτης του χάσκι περιέγραψε πώς βρήκε τον σκύλο του: «Είχε αιμορραγία, ήταν ημιλιπόθυμο. Τον πήρα αγκαλιά, τον έβαλα στο αυτοκίνητο. Έφυγα εκτάκτως για την κτηνίατρό μου. Όταν αντίκρισε η γιατρός μου το περιστατικό έμεινε άναυδη» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Πονούσε φριχτά, είχε πολλά τραύματα», κάτι που επιβεβαίωσε και η κτηνίατρος.

Ο Μιχάλης απευθύνει έκκληση προς όλους για να βρεθεί ο δράστης της πρωτοφανούς κακοποίησης και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

«Έχω δει σκύλους πολυτραυματίες, αλλά αυτό ξέφευγε», λέει ο κτηνίατρος για τον άτυχο Όλιβερ
Η κτηνίατρος που το παρέλαβε περιέγραψε: «Ο Όλιβερ ήρθε σε μένα την περασμένη Δευτέρα (27/11) το βράδυ και είχε χαθεί από την Κυριακή (26/11). Οι κηδεμόνες του έψαχναν απεγνωσμένα να τον βρουν και τον βρήκαν το απόγευμα της Δευτέρας και μου τηλεφώνησαν, με αποτέλεσμα να έρθω εκτάκτως.

Το σκυλάκι το μετέφερα ζωντανό στο ιατρείο, σε πολύ κακή κατάσταση, με αφόρητους πόνους και με αιμορραγία. Όταν διαπίστωσα τι συμβαίνει, τράβηξα φωτογραφίες, πήρα γενετικό υλικό και κάλεσα την αστυνομία. Εγώ από την πλευρά μου έκανα ό,τι μπορούσα για να σταματήσω την αιμορραγία. Το σκυλάκι κατέληξε ύστερα από 11-12 ώρες. Έγινε και νεκροτομή στη συνέχεια», ανέφερε.

Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με τον δράστη που βίασε και σκότωσε τον Όλιβερ να απειλείται με κάθειρξη έως 10 χρόνια και πρόστιμο 50.000 ευρώ.

«Αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορεί ανάμεσα στους κατοίκους της Αράχωβας. Δεν ξέρουμε αν είναι ντόπιος, αλλά σίγουρα το βράδυ της Κυριακής ήταν εκεί», δήλωσε η επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων.

Καταγγέλλουν «προσπάθεια συγκάλυψης»

Την ίδια στιγμή, σε μια πρωτοφανή καταγγελία προέβη η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων, η οποία επί της ουσίας καταγγέλλει προσπάθεια συγκάλυψης.

«Είναι συγκλονιστικό. Εγώ έχω ξαναντιμετωπίσει περιστατικό με βιασμό, αλλά αυτό που είδα είναι τρομερό. Είμαι εκνευρισμένη με αυτό που γίνεται με την κακοποίηση. Υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης. Μίλησα με τον κ. Δούκα και μου είπε πως η γνωμάτευση της κτηνιάτρου είναι αδιαμφισβήτητη. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κτηνίατρος.

Υπήρχαν κάμερες, αλλά το υλικό δεν δόθηκε. Σήμερα ξηλώθηκαν. Πρέπει να γίνει παρέμβαση εισαγγελέα για τις κάμερες αλλά και για τους κτηνιάτρους της περιφέρειας», δήλωσε στο Mega και την εκπομπή «Live News».

πηγη filoitexnisfilosofias.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button