ΔΙΑΦΟΡΑ

Αυτά είναι τα δύο χειρότερα κατεψυγμένα τρόφιμα

Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το σούπερ μάρκετ θα ήταν καλύτερα να αποφύγετε να αγοράσετε δύο συγκεκριμένα κατεψυγμένα τρόφιμα.

Τα κατεψυγμένα τρόφιμα δεν λείπουν από κανένα σπίτι. Από λαχανικά και φρούτα, μέχρι ψάρια, κρέας και πολλά ακόμη είδη δεν λείπουν από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ. Τα κατεψυγμένα προϊόντα αποτελούν μία εύκολη λύση όταν θέλουμε να μαγειρέψουμε κάτι γρήγορα και εύκολα, ενώ μας επιτρέπουν να έχουμε στο τραπέζι μας τρόφιμα, τα οποία μπορεί και να μην είναι της εποχής. Η διαφορά ανάμεσα σε ένα φρέσκο και ένα κατεψυγμένο τρόφιμο, έχει να κάνει κυρίως με τη διαδικασία συντήρησης και διάρκειας ζωής.

Πολλά προϊόντα κατάψυξης περιέχουν μεγάλες ποσότητες λιπαρών, αλατιού και πρόσθετων συντηρητικών. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν όλα σχεδόν τα προμαγειρεμένα κατεψυγμένα τρόφιμα. Οι τροφές δηλαδή που έχουν ήδη μαγειρευτεί και έπειτα καταψυχθεί, ενώ απαιτούν απλώς ζέσταμα από τον καταναλωτή. Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν δύο φαγητά που πρέπει να σταματήσετε αμέσως να προσθέτετε στο καλάθι σας, μειώνοντας φυσικά την αγορά και όλων των υπολοίπων κατεψυγμένων τροφίμων που ανήκουν σε αυτή κατηγορία.

Πίτσα

Μπορεί ένα κομμάτι πίτσα ή μια ολόκληρη κατεψυγμένη να μην έβλαψε ποτέ κανέναν, ωστόσο σύμφωνα με την Dr. Krutika Nanavati, διαιτολόγο – διατροφολόγο, η τακτική κατανάλωση κατεψυγμένη πίτσας ενδέχεται να επηρεάζει αρνητικά την υγεία της καρδιάς. Η «ευκολία» κατανάλωσης που συνοδεύει το εν λόγω γεύμα έπειτα από μια κουραστική ημέρα, σαφώς έρχεται με κόστος για την φυσιολογική λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Εκτός του ότι περιέχει λιπαρά τυριά και σάλτσες καθώς και επεξεργασμένα αλλαντικά, για να καταψυχθεί η προετοιμασμένη πίτσα και να διατηρεί φρέσκια απαιτείται η χρήση μεγάλης ποσότητας νατρίου, όπως επίσης και τεχνιτών συντηρητικών. Μια διατροφή που εμπεριέχει μεγάλες ποσότητες των συστατικών αυτών θα μπορούσε να συμβάλει σε καρδιακά και αγγειακά επεισόδια. Επίσης, άτομα με υπέρταση θα πρέπει να αποφεύγουν τις κατεψυγμένες πίτσες.

Προτηγανισμένες πατάτες

Οι τηγανιτές πατάτες είναι ένα αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων. Ωστόσο, θα πρέπει να κρατάμε πάντα ένα μέτρο στην κατανάλωσή τους. Όταν όμως μιλάμε για προτηγανισμένες κατεψυγμένες πατάτες, το θέμα είναι πιο περίπλοκο.

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο, όταν σε ένα γεύμα προστίθενται προτηγανισμένες πατάτες αυξάνεται η πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και νατρίου, το οποίο «απειλεί» τον οργανισμό με αύξηση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερίνης, ενώ η υπερβολική κατανάλωση αυτών των δύο συστατικών έχει συσχετιστεί με ορισμένους τύπους καρκίνου και χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα.

πηγη healthstat.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button