ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτός είναι ο ηρωικός πιλότος του Airbus A320 – Δείτε για πρώτη φορά φωτογραφία του!

 

 

Το όνομά του ήταν Πάτρικ Σοντχάιμερ και ήταν ο ηρωικός πιλότος της πτήσης 9525 που προσπάθησε μάταια να σώσει τους 148 επιβάτες και τον εαυτό του. Είναι ο άνθρωπος που φώναζε έξω από το πιλοτήριο στον Αντρέας Λούμπιτζ να του ανοίξει την πόρτα και μάλιστα προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να την σπάσει.

Η πρώτη φωτογραφία του εμφανίστηκε σε τελετή στη μνήμη του πληρώματος στην Κολωνία. Ακριβώς δίπλα στην φωτογραφία του ανθρώπου που τον παρέσυρε στον θάνατο, του Λούμπιτζ. Το μνημόσυνο είχε γίνει πριν γίνει γνωστό ότι ο Λούμπιτζ πήρε στον λαιμό του όχι μόνο τους συναδέλφους τους αλλά και τους 144 επιβάτες.

Είναι και η μοναδική φωτογραφία του πιλότου που έχει δημοσιευθεί μέχρι σήμερα.

Ο 36χρονος Σοντχάιμερ, πατέρας δυο παιδιών προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να αποτρέψει το κακό και να σώσει όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και τους 5 συναδέλφους του και τους 144 επιβάτες.

Λίγα λεπτά πριν ο Λούμπιτζ κλειδωθεί μέσα στο κόκπιτ, ο 36χρονος πιλότος είχε σηκωθεί από την θέση του για να πάει στην τουαλέτα.
Όταν επέστρεψε όμως η πόρτα ήταν κλειδωμένη και επι πέντε λεπτά προσπαθούσε αλλά μάταια να τον πείσει να του ανοίξει, πότε με το καλό και πότε με το κακό…

Χθες βράδυ, η μητέρα του Σοντχάιμερ μίλησε για τον γιό της. Είπε ότι πέθανε σαν ήρωας αλλά αυτό δεν μετριάζει τον πόνο των δικών του ανθρώπων. «Εσβησε το φως της ζωής μου. Είναι πολύ στενοχωρημένη για να πω οτιδήποτε», είπε.

Λίγο καιρό πριν γίνει το μοιραίο ο Σοντχάιμερ, πατερας ενός κοριτσιού έξι ετών και ενός αγοριού τριών είχε ζητήσει να σταματήσει τις υπερατλαντικές πτήσεις για να είναι περισσότερο καιρό με την οικογένειά του.

πηγη: DailyMail

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button