ΔΙΑΦΟΡΑ

Βασίλης Καρράς: Η ευχή που έδωσε στην κόρη του πριν «φύγει»

Η Ειρήνη Κεσογλίδου στάθηκε δίπλα του μέχρι τέλους

«Ακόμα και τα βουνά λυγίζουν», λέει ο θυμόσοφος λαός, και έχει απόλυτο δίκιο, γιατί ακόμα και το «βουνό» που άκουγε στο όνομα Βασίλης Καρράς, ένας άνθρωπος που πάλεψε πολύ στην ζωή του, που έστιβε την πέτρα και που δεν καταλάβαινε από εμπόδια και δυσκολίες, είχε τις δικές του αδυναμίες.

Η «αχίλλειος πτέρνα» του αξέχαστου καλλιτέχνη ήταν οι δυο γυναίκες που «κυβερνούσαν» την ζωή του, η γυναίκα του Χριστίνα και η κόρη του Ειρήνη, αυτές που μέχρι την τελευταία στιγμή, τού κρατούσαν το χέρι σφικτά και του έδιναν κουράγιο για να παλέψει με τον καρκίνο.

Ιδιαίτερα για την κόρη του, ο μεγάλος καλλιτέχνης κυριολεκτικά «έλιωνε» όταν μιλούσε για αυτήν και από τα μάτια του έτρεχαν δάκρυα συγκίνησης, όταν έβλεπε τον «θησαυρό» του, όπως την αποκαλούσε συνήθως, να κάθεται στις πρεμιέρες του, στο πρώτο τραπέζι και να τον χειροκροτάει και εκείνη συγκινημένη, στέλνοντάς του ένα φιλί.

Ο Βασίλης Καρράς είχε μια πολύ δεμένη σχέση με την κόρη του, έλεγαν τα πάντα μεταξύ τους και μοιράζονταν πολλά μυστικά τους. Στην καθημερινότητά τους δεν αποχωρίζονταν στιγμή, η Ειρήνη ήξερε πολύ καλά ότι στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα της ζωής της θα έτρεχε στην ανοιχτή αγκαλιά του για να την ηρεμήσει και να την παρηγορήσει.

Το «Χωριό της Ειρήνης» δεν φτιάχτηκε τυχαία. Ναι μεν ήταν ένα όνειρο ζωής του αξέχαστου καλλιτέχνη που του κόστισε αρκετά σε χρήματα, όμως στο πίσω μέρος του μυαλού του ήθελε αυτό τον ξεχωριστό χώρο για να ασχολείται η Ειρήνη του. Για αυτό και έδωσε στο χωριό το όνομά της και εκείνη με την σειρά της το αγάπησε από την πρώτη στιγμή, αφού εκεί μέσα μεγάλωσε και έπαιξε τα πρώτα της παιχνίδια.

Η ευχή που της έδωσε πριν «φύγει»

Αρχικά πολλοί πίστευαν ότι η Χρυσοβαλάντω-Ειρήνη Κεσογλίδου θα ακολουθήσει τα βήματα του μπαμπά της, και ότι ήταν μονόδρομος η επαγγελματική της σταδιοδρομία στο τραγούδι. Άλλωστε είχε «θείο δώρο» μια κρυστάλλινη φωνή και μεγάλη αγάπη για το τραγούδι -αφού μεγάλωσε με τις επιτυχίες του πατέρα της- ενώ μέσα στο σπίτι της μπαινόβγαιναν μεγάλοι συνθέτες και τραγουδιστές. Εκείνη από μικρή ηλικία τον καμάρωνε στις συναυλίες του.

Υπήρξαν μάλιστα και κάποιες στιγμές που την έβαζε δίπλα του σε live συναυλίες του για να τραγουδήσουν μαζί, όμως η δική του αλήθεια ήταν ότι δεν είχε τον διακαή πόθο να την δει στην πίστα, γνώριζε τον δύσκολο και τον μοναχικό δρόμο πολλές φορές ενός καλλιτέχνη, και με την λογική αυτή, ο Βασίλης Καρράς δεν ήθελε η Ειρήνη του να πονέσει.

Όταν του είπε ότι θέλει να ασχοληθεί στο χωριό που έφερε το όνομά της εκείνος πέταξε από την χαρά του. Έλεγε μάλιστα περήφανα για αυτό: «Η κόρη μου ασχολείται με το “Χωριό Ειρήνη”. Εγώ της είπα τις δυσκολίες και την αλήθεια για την ζωή του καλλιτέχνη. Είναι θέμα δικό της το τι θα επιλέξει να κάνει τελικά».

Η 37χρονη σήμερα Χρυσοβαλάντω Ειρήνη Κεσογλίδου έχει αναλάβει έναν συγκεκριμένο ρόλο και την εποπτεία ενός ειδυλλιακού χώρου για εκδηλώσεις που ονομάζεται «Ο κήπος του Ζορμπά» και βρίσκεται συνεχώς εκεί φροντίζοντας να είναι όλα στην εντέλεια συνεχίζοντας το έργο και το όνειρο ζωής του μπαμπά της. Ξέρει ότι εκείνος από ψηλά θα την καμαρώνει και θα της δίνει πάντα την ευχή του…

Πηγή: www.tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button