ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μην ξανακάνεις ποτέ αυτό το ολέθριο λάθος με τα μακαρόνια! Απόφυγέ το οπωσδήποτε!

Για τις περισσότερες από εμάς, τα λατρεμένα μακαρόνια θα είναι πάντα το πιο εύκολο και γρήγορο γεύμα, τις δύσκολες ώρες της μεγάλης πείνας.

Φτιάχνονται σε λίγα λεπτά, μαγειρεύονται πανεύκολα και είναι πεντανόστιμα ακόμα και με τυρί ή και σκέτα. Υπάρχει όμως ένα λάθος που κάνεις στον τρόπο που βράζεις τα μακαρόνια, που τα κάνουν να λασπώνουν ακόμα και αν δεν τα παραβράσεις.

Ποιος είναι αυτός;

Το να βάζεις τα μακαρόνια να βράζουν σε χλιαρό και όχι σε βραστό νερό. Κυρίως λόγω… βιασύνης! Βάζοντας τα μακαρόνια να βράσουν σε χλιαρό νερό το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πέσει κι άλλο η θερμοκρασία του νερού και να περιμένεις εκ νέου να ξεκινήσει η διαδικασία βρασμού, διπλή καθυστέρηση δηλαδή.

Κάνοντας το εν λόγω λάθος, τα μακαρόνια παραβράζουν και λασπώνουν, ακόμα και αν θεωρητικά τα αφήσεις τον ενδεδειγμένο χρόνο που αναγράφει η συσκευασία. Ποιος είπε πως και οι σεφ δεν έχουν τα μυστικά τους;

Τώρα ξέρεις!

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button