ΥΓΕΙΑ

Βρετανικός Σύλλογος Διαιτολογίας: Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες δίαιτες!

 

Ο Βρετανικός Σύλλογος Διαιτολογίας (BDA) βάζει στο στόχαστρο τις μοντέρνες δίαιτες που ακολουθούν οι διάσημοι και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις πιθανές επιπτώσεις τους στην υγεία μας.

Πολλοί αναζητούν γρήγορες λύσεις για την απώλεια κιλών εν όψει Χριστουγέννων, όμως οι δίαιτες των διασήμων δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όσο ισχυρίζονται ορισμένοι και μπορεί μάλιστα να αποδειχθούν επικίνδυνες, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με το Βρετανικό Σύλλογο Διαιτολογίας, οι «τρελές δίαιτες» (fad diets) δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να χάσουμε τα περιττά κιλά.

Η λίστα που ανακοίνωσε ο Σύλλογος για μία ακόμη χρονιά περιλαμβάνει τη δημοφιλή Παλαιολιθική Δίαιτα, γνωστή ως Δίαιτα Paleo ή Δίαιτα του Ανθρώπου των Σπηλαίων. Λέγεται πως την έχουν ακολουθήσει αγαπημένοι σταρ όπως ο Μάθιου Μακόναχι και η Μέγκαν Φοξ και επιβάλλει να αποφεύγουμε «μοντέρνες» επεξεργασμένες τροφές, όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα δημητριακά και τα γαλακτοκομικά. Ο Σύλλογος τονίζει πως δεν πρέπει να αποφεύγουμε εντελώς τα γαλακτοκομικά, καθώς τα αποθέματα ασβεστίου του οργανισμού μας μπορεί κατά συνέπεια να εξαντληθούν.

Η πιο αλλόκοτη δίαιτα που περιλαμβάνει η λίστα είναι η Δίαιτα του Πηλού. Οι ακόλουθοί της πρέπει να καταπίνουν μια κουταλιά άργιλο την ημέρα, υποτίθεται για να αποτοξινωθούν και να παραμείνουν σε φόρμα. Ο Σύλλογος προειδοποιεί ότι η τακτική αυτή όχι μόνο δε βοηθά στο αδυνάτισμα, αλλά μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, απόδυσκοιλιότητα έως δηλητηρίαση από αρσενικό.

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης τη Δίαιτα του Ημι-Χορτοφάγου (Vegan Before Six diet), την οποία φημολογείται πως ακολουθεί η Μπιγιόνσε. Στο πλαίσιο αυτού του διατροφικού προγράμματος, ακολουθείται χορτοφαγική διατροφή μέχρι το απόγευμα, χωρίς περιορισμό στις ημερήσιες θερμίδες. Σύμφωνα με το Σύλλογο, «η χορτοφαγική διατροφή δεν είναι απαραίτητα υγιεινή διατροφή». Βασικός κίνδυνος που ενέχει η δίαιτα αυτή είναι να ξεφύγουμε με τις θερμίδες και τα ανθυγιεινά συστατικά (ζάχαρη, λιπαρά κ.λπ.) από το απόγευμα και μετά.

Ο εκπρόσωπος και σύμβουλος διατροφής του Συλλόγου Sian Porter δηλώνει ότι «αναζητούμε συνεχώς ένα μαγικό φίλτρο για την απώλεια βάρους και θέλουμε γρήγορα αποτελέσματα που θα μας χαρίσουν τέλειο σώμα όπως αυτό των διασήμων που βλέπουμε στην τηλεόραση και τα περιοδικά», συμπληρώνοντας πως «αν κάτι μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό, μάλλον ισχύει».

Πηγή: .onmed.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button