ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δεν έχετε φάει καλύτερη: Ηπειρώτικη κοσμιρή, χορταστική και αφράτη τυρόπιτα

Το αγαπημένο γεύμα για όλες τις ώρες που τιμάμε εδώ στην Ελλάδα είναι μια ωραία και χορταστική πίτα. Γι’ αυτό σας προτείνουμε να φτιάξετε αυτή την εύκολη και παραδοσιακή συνταγή για Ηπειρώτικη κοσμιρή τυρόπιτα.

Η Ηπειρώτικη αυτή πίτα είναι η κατάλληλη επιλογή.

Πρόκειται για μία αλμυρή πίτα, με φέτα. Η συγκεκριμένη πίτα θα μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες και να σας λύσει τα χέρια για διάφορα γεύματα (σ.σ. πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό). Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες που βρίσκονται παρακάτω.

Υλικά συνταγής

  • 3 φλυτζάνια αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση συνταγής

 

  • Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, μας μαζί με το γάλα μας.
  • Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στα υλικά μας.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο – λίγο, το αλεύρι μας, μέχρι να γίνει εκείνο, χυλός. (σ.σ. όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις τηγανίτες)
  • Έπειτα, σπάμε, με τα χέρια μας, το τυρί.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας περίπου στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  • Βάζουμε λάδι στο ταψί μας.
  • Στη συνέχεια τοποθετούμε το ταψί μας στον φούρνο να κάψει καλά.
  • Ακολούθως, προσθέτουμε τον χυλό στο ταψί μας.
  • Ψήνουμε ανάλογα, με τον φούρνο μας.
  • Θα πρέπει να αφήσουμε το ταψί στο φούρνο έως ότου να έχουμε, το επιθυμητό χρώμα.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button