ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δεν θα τα χορταίνετε: Η τέλεια συνταγή για πανεύκολα τυροπιτάκια με γέμιση ανθότυρο και φέτα

Θα θέλετε να την κάνετε ξανά και ξανά

Είναι από τις πιο λαχταριστές συνταγές, ενώ πρόκειται για μια παραδοσιακή και εύκολη συνταγή, με φέτα και ανθότυρο που θα σας ξετρελάνει.

Υλικά για ένα ταψί φούρνου:

1 φακελάκι μαγιά
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι 0%
1 κούπα ηλιέλαιο
Μια πρέζα αλάτι
400-500 γρ. Αλεύρι ολικής (πούδρα) το πολύ λεπτό αλεύρι. Αν δεν βρείτε αλέστε αυτό που έχετε.

Γέμιση:

200 γρ. Ανθότυρο
100 γρ. Φέτα μαλακή
1 κ.σ στραγγιστό γιαούρτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Επιπλέον: σπόρια άσπρα και μαύρα
Λίγο ηλιέλαιο για άλλειμα

Δείτε ακόμα – Τυρόπιτα σε 5′: Η συνταγή για γρήγορη και γευστική πίτα με φέτα και άλλα 5 υλικά

Βουτυράτη τυρόπιτα και τη θέλουμε τώρα! Ιδού λοιπόν η συνταγή για την αγαπημένη σας πίτα με 6 υλικά και έτοιμη σε 5′. Λιώνει στο στόμα!

Υλικά

  • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 2 αυγά, προτιμάμε βιολογικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 σφηνάκι σόδα (αναψυκτικό)
  • 1/2 κουτ. γλυκού βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
  • πιπέρι

εκτέλεση

  • Για να ετοιμάσουμε την τυρόπιτα στο πι & φι, σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μικρό και χαμηλό ταψάκι.
  • Το μείγμα δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα 2 – 3 εκ.
  • Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο στους 180° C, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button