ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διαβάστε ποια μπαχαρικά μειώνουν τα τριγλυκερίδια! !

 

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nutrition Today», τα μπαχαρικά και τα βότανα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των τριγλυκεριδίων και άλλων λιπιδίων του αίματος.

Με επικεφαλής την καθηγήτρια Sheila West από το Πεν Στέιτ, οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων αυξάνονται μετά την κατανάλωση γευμάτων υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Αν όμως το γεύμα περιέχει ένα αντιοξειδωτικό μείγμα μπαχαρικών, τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων μειώνονται κατά 30% σε σύγκριση με την κατανάλωση ενός γεύματος χωρίς το μείγμα. Στα καρυκεύματα περιλαμβάνονται:
1) σκόρδο σε σκόνη
2) δεντρολίβανο
3) ρίγανη
4) κανέλα
5) γαρίφαλο
6) πάπρικα
7) κουρκούμη
8) τζίντζερ
9) μαύρο πιπέρι
Οι επιστήμονες εξηγούν: «Οι επιδράσεις των μπαχαρικών και των βοτάνων στον μεταβολισμό και η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά τους σε σύγκριση με την παραδοσιακή φαρμακευτική θεραπεία αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό χώρο για μελλοντικές έρευνες δεδομένης της σημασίας για τη δημόσια υγεία όσον αφορά την καρδιαγγειακή νόσο».
Η καθημερινή κατανάλωση συμπληρωμάτων κουρκουμίνης μεμονωμένα σε συνδυασμό με διατροφή και γυμναστική είναι γνωστό ότι σχετίζεται με μείωση κατά 60% των επιπέδων τριγλυκεριδίων.
Η West αναφέρει: «Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι καταναλώνουν πάρα πολλές θερμίδες καθημερινά. Η προσθήκη αντιοξειδωτικών μπαχαρικών ίσως αποτελεί έναν τρόπο να μειώσετε τις θερμίδες χωρίς να θυσιάζετε τη γεύση».

πηγη http://healthpro.gr/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button