ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφόνος στο πιλοτήριο -Ήθελε να καταστρέψει!

Παγκόσμιο σοκ από το αμόκ του πιλότου που οδήγησε στο θάνατο 149 ανθρώπους

Τραγική ειρωνεία: Ο 28χρονος συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς υλοποίησε το αποκρουστικό σχέδιό του και σκότωσε τους 149 επιβαίνοντες χρησιμοποιώντας το σύστημα προστασίας που μπήκε στα πιλοτήρια των αεροσκαφών μετά την 11η Σεπτεμβρίου

Η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου δεν σκόρπισε μόνο το θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπων, αλλά οδήγησε σε μία σειρά σημαντικών αλλαγών στους κανόνες ασφαλείας των αεροδρομίων και των αεροσκαφών. Μετά την φρικτή επίθεση των μελών της Αλ Κάιντα που στιγμάτισε την σύγχρονη ιστορία, το σύστημα ασφαλείας στο εσωτερικό των αεροσκαφών τροποποιήθηκε ώστε να αποτρέπεται η είσοδος στο πιλοτήριο σε επίδοξους τρομοκράτες.

Η τραγική ειρωνεία, όμως, είναι πως αυτού του είδους τροποποίηση που αφορά στην προστασία από τρομοκρατικές επιθέσεις έχει εφαρμοστεί και στα Airbus A320 όπως αυτό της Germanwings που συνετρίβη στις Γαλλικές Άλπεις και το χρησιμοποίησε ο 28χρονος Αντρέας Λούμπιτς, παρασύροντας στο θάνατο 150 επιβαίνοντες.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τεχνολογία αυτή μόλις κάποιος βγει από το κόκπιτ η πόρτα κλειδώνει αυτόματα, ώστε να αποτρέπονται αεροπειρατείες, ενώ η πόρτα του μοιραίου αεροσκάφους είχε ενισχυθεί περαιτέρω για να αποτραπεί η είσοδος αγνώστων στο χώρο.

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button