ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δροσερό γλυκό ψυγείου με λεμόνι και μπισκότο – Το τέλειο επιδόρπιο για την άνοιξη!

Εύκολο και γρήγορο

Το Σαββατοκύριακο μόλις μπήκε και ανυπομονούμε ήδη για τις εξορμήσεις μας. Ένα γλυκάκι είναι ό,τι πρέπει για να «σβήσουμε» τις πρώτες ζέστες και να το απολαύσουμε, ενώ παράλληλα ξεκουραζόμαστε από την δύσκολη εβδομάδα.

Την άνοιξη δε θέλουμε κάτι βαρύ, «λιγωτικό», αλλά κάτι ελαφρύ και δροσερό. Ένα γευστικό μπισκοτογλυκό είναι ό,τι πρέπει. Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη για εύκολο και γρήγορο λεμονογλυκό με μπισκότο μας έκανε κλικ.

Αφράτη, απαλή κρέμα, δροσερή γεύση και άρωμα από λεμόνι και μπισκότο για περισσότερη υφή. Η συνταγή είναι απίθανη και το αποτέλεσμα θεϊκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να το φτιάχνεις!

Υλικά

Για τη βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα λεμονιού:

  • 600 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • Για το σερβίρισμα:
  • Ξύσμα ή φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

Για την κρέμα: Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το χυμό και το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μόλις ομογενοποιηθεί η κρέμα, τη μεταφέρουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε να σφίξει για 1 ώρα. Για τη βάση: Αδειάζουμε στο multi ή στο πολυκοπτικό τα μπισκότα, τα φιστίκια Αιγίνης και τα θρυμματίζουμε.

Κατόπιν, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι με το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.

Σύνθεση: Αδειάζουμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, ρίχνουμε λίγο μπισκότο στον πάτο ενός ποτηριού ή βάζου και καλύπτουμε με μία στρώση κρέμας λεμονιού.

Ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία άλλη μία φορά, στολίζουμε με ξύσμα ή φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button