ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Δείτε πώς είναι σήμερα ο πρωταγωνιστής της σειράς 47 χρόνια μετά

Μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» με την αξέχαστη ερμηνεία του Robert Powell.

Η φιγούρα του Robert Powell είναι σε όλους μας συνυφασμένη με τον Ιησού Χρηστό καθώς έχει ταυτιστεί με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα μέσα από την ταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» που προβάλλεται κάθε χρόνο από τον ANT1.

Η επιτυχία τού «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1977, αποδίδεται στο σκηνοθετικό όραμα του Φράνκο Τζεφιρέλι, στην ευλάβεια με την οποία προσέγγισε το θέμα και στις ερμηνείες του ταλαντούχου καστ των ηθοποιών.

Η σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» θα προβληθεί από τον Ant1 κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, από τη Μ. Τετάρτη έως και τη Μ. Παρασκευή στις 21:00, καθώς και το Μ. Σάββατο στις 21:45 θα προβληθεί το διαχρονικό τηλεοπτικό αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» στη συχνότητα του ΑΝΤ1.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Δείτε πώς είναι σήμερα ο πρωταγωνιστής της σειράς

Πρωταγωνιστής της σειράς υπήρξε ο Βρετανός ηθοποιός Robert Powell, ο οποίος μετά από την τεράστια επιτυχία που σημείωσε ως «Ιησούς» δεν έχει καταγραφεί κάποια άλλη μεγάλη του επιτυχία. Σήμερα, 73 ετών και παίζει μικρούς ρόλους σε Βρετανικά σήριαλ.

Ο ίδιος έχει δηλώσει κατά καιρούς για τον ρόλο της ζωής του:

«Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Τώρα, ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία».

«Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο «ρεαλιστικός» μπορούσα. Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως «τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού».

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Η ιστορία της σειράς

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ είναι τηλεοπτική μίνι σειρά βρετανικής και ιταλικής παραγωγής συνολικής διάρκειας 371 λεπτών.

Θεωρείται ως η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι απέδωσε με ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του θέματος. Τα γυρίσματα κράτησαν σχεδόν έναν χρόνο, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφιρέλι εξασφάλισε ένα επιτελείο διάσημων ηθοποιών και κομπάρσων.

Τα γυρίσματα της σειράς ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 1975 και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 1976 και έγιναν στο Μαρόκο και την Τυνησία. Οι σκηνές των συναγωγών τραβήχτηκαν στο νησί Djerba, ενώ οι σκηνές της Ιερουσαλήμ τραβήχτηκαν στην πόλη της Τυνησίας Μοναστήρι (το όνομα της πόλης παραμένει Ελληνικό μέχρι και σήμερα).

Λόγω των κάκιστων Αγγλικών κάποιων κομπάρσων που επιλέχθηκαν από τον ντόπιο πληθυσμό, όπως αναφέρει η wikipedia, όλες οι ομιλίες τους ηχογραφήθηκαν ξανά σε στούντιο. Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά από το ιταλικό κανάλι RAI 1 στις 27 Μαρτίου 1977. Ο προϋπολογισμός της ήταν 180.000.000 δολάρια και η κινηματογράφησή της έγινε από την RAI Radiotelevisione Italiana.

Το διαβάσαμε εδώ ipliroforia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button