ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκκενώνονται χωριά στην Άρτα, κατέρρευσε το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας! ! !

 

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι που πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας.

Σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος της Άρτας, ενώ σε προληπτική εκκένωση χωριών στα πεδινά προχωρούν οι αρχές, καθώς ο Άραχθος, ο Αχέροντας και ο Λούρος έχουν ξεφύγει από το όριο κινδύνου.

«Θα εκκενώσουμε προληπτικά τα πεδινά χωριά, ο Άραχθος κατεβάζει νερό» είπε στον Σκαϊ ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Τα χωριά που εκκενώνονται προληπτικά είναι οι Κεραμάτες, Νεοχώρι, Συκιές, Λουτρότοπος, Κομμένο και Ακροποταμιά. Ωστόσο, η Πυροσβεστική δεν έχει δεχτεί κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια στην περιοχή.

Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις κατέρρευσε το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας στα Τζουμέρκα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, το οποίο χτίστηκε τον 18ο αιώνα.

Το μεγαλύτερο τμήμα του υποχώρησε από τις βροχοπτώσεις και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Αράχθου.

Από τις 5 τα ξημερώματα άνοιξε το φράγμα στον υδροηλεκτρικό σταθμό στο Πουρνάρι της Αρτας και αποφορτίζεται ελεγχόμενα από τον υδάτινο όγκο, με κίνδυνο να δημιουργηθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

Στην Θεσπρωτία ο ποταμός Καλαμάς υπερχείλισε και πλημμύρισαν εκτάσεις στην περιοχή της Βρυσέλλας, ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και στον Αχέροντα, κυρίως στην περιοχή του κάμπου Φαναρίου.

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Σεισμόπληκτα, Βοτανικός, Μπάφρα, Πεδινή, Κατσικά, είναι από τις περιοχές που έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Μάλιστα στα Σεισμόπληκτα, το Βοτανικό και την Κατσικά έχουν πλημμυρίσει και υπόγεια σπιτιών.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και των δήμων βρίσκονται επί ποδός και απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ενημερώνονται για τα πλημμυρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή τους.

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στην Αχαΐα. Χρειάστηκε να γίνει εκτροπή στον ποταμό Χάραδρο, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια στην παραλιακή περιοχή του Καστελόκαμπου.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν κοντά στην κοινότητα Πλάκα των Καλαβρύτων, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να γίνει εκκένωση σπιτιών.

Πλημμύρισε ο Σπερχειός στην κοιλάδα της Λαμίας δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις καλλιέργειες της περιοχής, αλλά και στην κυκλοφορία, καθώς διακόπηκαν τα δρομολόγια του ΟΣΕ.

πηγη   in.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button