ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η φιλία της 5χρονης αυτιστικής με την γάτα της θα σας ραγίσει την καρδιά! ! !

 

Για την Iris Grace, την πεντάχρονη αυτιστική, η οποία έχει γίνει διάσημη με τους πίνακες ζωγραφικής της έχουν γραφτεί πολλά. Η γάτα της, την Thula, όμως τώρα ήρθε η στιγμή για να γίνει διάσημη.

H Thula, δεν είναι μια κοινή γάτα, είναι θεραπευτική για την μικρούλα Iris. H ενός έτους γατούλα, ράτσας Maine Coon, είναι πανέξυπνη και τρυφερή, όπως οι περισσότερες του είδους της και παραμένει μικρού μεγέθους. Αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα της είναι που την κάνουν ιδανική θεραπεύτρια για την μικρούλα. Η μητέρα της μικρής Iris υποστηρίζει ότι η γατούλα έχει μειώσει τα άγχη της κόρης της και ότι την κρατάει ήρεμη. Επίσης, την ενθαρρύνει στο να γίνει πιο κοινωνική, αφού η μικρή μιλάει με την γάτα, λέγοντας της μικρές φράσεις, όπως «Κάτσε γάτα». Στο παρελθόν η μητέρα της είχε ψάξει για κάποιο θεραπευτικό κατοικίδιο για να κάνει λίγη παρέα στην μικρή, χωρίς αποτέλεσμα, όμως. Μέχρι που βρήκαν την Thula και τα πράγματα άλλαξαν.

Η μητέρα της αναφέρει ότι η γάτα θέλει να συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες που κάνει η μικρή, όπως γλυπτική, ζωγραφική, πάζλ και ποδήλατο. Και το σημαντικότερο όλων είναι ότι η μικρούλα Iris με την βοήθεια της Thula αρχίζει και ανοίγεται. Έχει, μάλιστα, ανακαλύψει και τρόπους να την εκπαιδεύει δίνοντας της μικρές διαταγές, τις οποίες επαναλαμβάνει συχνά.

Ακόμα και το μπάνιο πια είναι παιχνίδι. Παλιότερα η μικρή αντιπαθούσε τη διαδικασία του λουσίματος, αλλά από τότε που έγινε φίλη με την γατούλα, έγινε ένα αγαπημένο της παιχνίδι.

Η Thula μπορεί να μην είναι εκπαιδευμένη γάτα για να θεραπεύει τα άγχη παιδιών, όπως η Iris, αλλά η μητέρα την έχει εκπαιδεύσει κατάλληλα ώστε να μπορεί να μένει μαζί τους και να φορά ειδικό λουράκι για την ασφάλειά της.

πηγη mama365.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button