ΔΙΑΦΟΡΑ

Ελληνίδα μηχανοδηγός στη Γερμανία: «Ανθρώπινο λάθος δεν μπορεί να οδηγήσει σε μετωπική τρένων»

Η μηχανοδηγός Σοφία Παλαμίδη μίλησε στο Reader.gr τόσο για τις δικλείδες ασφαλείας που ισχύουν στο σιδηρόδρομο της Γερμανίας όπου εργάζεται όσο και για την τριετή εκπαίδευση που λαμβάνει κάθε μηχανοδηγός πριν αρχίσει τα δρομολόγια.

δηγεί κάθε μέρα επιβατικά τρένα μήκους έως 210 μέτρων και χωρητικότητας έως 1.800 επιβατών στο γερμανικό σιδηρόδρομο Deutsche Bahn Personenverkehr. Η Σοφία Παλαμίδη είναι μηχανοδηγός στη Χαϊδελβέργη και μετά από τριετή εξαντλητική εκπαίδευση κάνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο δρομολόγια σε επιβατικές αμαξοστοιχίες που αναπτύσσουν ταχύτητες έως 160 χλμ/ώρα. Όσο δηλαδή και το μοιραίο ελληνικό Intercity που συγκρούστηκε με την επιβατική αμαξοστοιχία.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει η κα Παλαμίδη στο Reader, κανένα ανθρώπινο λάθος δεν μπορεί να καταλήξει σε σύγκρουση δύο τρένων. «Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, καθώς μία σειρά από ασφαλιστικές δικλείδες αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο», λέει χαρακτηριστικά δίνοντας ουσιαστικά και την απάντηση για τα όσα συνέβησαν στα Τέμπη με τα τρένα

Όπως αναφέρει, ο σταθμάρχης έχει αναλυτική επικοινωνία με τον μηχανοδηγό κάθε τρένου στην περιοχή ευθύνης του. «Ο σταθμάρχης ενημερώνει γραπτώς τον μηχανοδηγό για τη γραμμή στην οποία θα κινηθεί το τρένο του, πριν την έναρξη του δρομολογίου. Υπάρχει επίσης η σχετική ένδειξη στους φωτεινούς σηματοδότες. Μπορεί ο σταθμάρχης να καλέσει τον μηχανοδηγό στο τηλέφωνο του τρένου και να υπαγορεύσει την εντολή για κίνηση σε συγκεκριμένη γραμμή του δικτύου και για συγκεκριμένη απόσταση, με συγκεκριμένη ταχύτητα.

Αναφέρουμε τα ονόματά μας και την ώρα της συνομιλίας. Έτσι είμαστε καλυμμένοι και οι δύο 100%. Αυτή η συνομιλία ηχογραφείται. Πάντως η προφορική εντολή δίνεται σπάνια. Μόνο όταν πας να σταθμεύσεις το τρένο. Όταν έχεις τρένο με επιβάτες, ισχύει η γραπτή εντολή που σου έχει δοθεί νωρίτερα. Χωρίς αυτήν δεν θέτεις σε κίνηση το τρένο».

Δείτε το βίντεο:

 

πηγη topneagr.fbe.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button