ΔΙΑΦΟΡΑ

Επίδομα «βάλσαμο» έως 800 ευρώ: Νέα ευκαιρία για αίτηση με Taxisnet

Επίδομα: Προθεσμία ως τις 13 Ιανουαρίου έχουν τα νοικοκυριά που δεν έχουν υποβάλλει ακόμα αίτηση για την επιδότηση θέρμανσης στην πλατφόρμα του myΘέρμανση της ΑΑΔΕ.

Το επίδομα κυμαίνεται από 100 έως και 1000 ευρώ για όσους διαμένουν σε ορεινές περιοχές, ενώ έως 1600 ευρώ θα λάβουν όσοι επιλέξουν για πρώτη φορά ως καύσιμο για τη θέρμανσή τους πετρέλαιο. Τα νοικοκυριά που δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν αίτηση έως τις 9 Δεκεμβρίου, έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να λάβουν το επίδομα θέρμανσης καθώς η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση» θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 13 Ιανουαρίου.

Ήδη το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην καταβολή ποσού συνολικού ύψους 188 εκατ. ευρώ σε 842.397 δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, σε σύνολο 1.149.979 πολιτών που είχαν υποβάλλει αίτηση έως τις 9 Δεκεμβρίου, ενώ την ίδια ώρα έχουμε τον οικονομικό “αναπνευστήρα”: Τα τέσσερα “δώρα” που θα λάβουν το 2023 εργαζόμενοι και συνταξιούχοι – Στο ταμείο για 1 δισ. ευρώ! (Video)

Ποιοι οι δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται ότι το ελάχιστο ύψος επιδόματος ανέρχεται στα 100 ευρώ και το μέγιστο στα 800 ευρώ, με προσαύξηση για τους πολίτες που ζουν στις ορεινές περιοχές, οι οποίοι ενδέχεται να λάβουν επίδομα έως και 1.000 ευρώ.

Κερδισμένοι είναι όσοι επέλεξαν για πρώτη φορά φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς το επίδομα μπορεί να φτάσει έως και τα 1.600 ευρώ.

Δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης φέτος είναι όσοι καταναλώνουν:

πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης
φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη)
φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα
βιομάζα (πέλετ)
θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης

Επίδομα 400 ευρώ σε εργαζόμενους – Πώς θα το πάρετε

«Άνοιξαν» οι αιτήσεις για ένα νέο πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο προσφέρει και επίδομα 400 ευρώ, το οποίο θα μπορέσουν να το πάρουν ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενων.

Συνολικά 150.000 εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους της οικονομίας θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους με ένα νέο πρόγραμμα που απευθύνεται σε εργαζόμενους (μισθωτούς) του ιδιωτικού τομέα.

Για πρώτη φορά, η ΔΥΠΑ, σε συνεργασία με τα Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔιΒιΜ) των Πανεπιστημίων, διεθνείς κολοσσούς τεχνολογίας και αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), θα προσφέρει στους εργαζόμενους μία μεγάλη λίστα επιμέρους προγραμμάτων κατάρτισης με έμφαση στις ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες, από τα οποία θα μπορούν να επιλέξουν, ανάλογα με το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους προφίλ.

Ενδεικτικά, οι επιλογές θα περιλαμβάνουν από βασικά ψηφιακά εργαλεία γραφείου, προγράμματα για social media marketing και διαχείριση e-shop, μέχρι αντικείμενα πιο υψηλής εξειδίκευσης όπως data analytics, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, logistics και υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα. Στόχος είναι οι εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων τάσεων στους χώρους εργασίας, να αναβαθμίσουν τις προοπτικές τους και κατά συνέπεια να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Πάω Μπροστά» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και η χρηματοδότηση προέρχεται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 154,5 εκατομμυρίων ευρώ.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button