ΔΙΑΦΟΡΑ

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει το myθέρμανση, ποιοι παίρνουν διπλό μπόνους

Διπλά κερδισμένα θα είναι φέτος τα νοικοκυριά που θα χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης όπου ορίζονται τα κριτήρια και οι δικαιούχοι.

Φθηνότερο κατά 0,25 ευρώ θα είναι το λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης,  λόγω της κρατικής επιδότησης, καθώς η κυβέρνηση πέρα από το αυξημένο επίδομα θέρμανσης επιχειρεί να στρέψει τα νοικοκυριά προς το πετρέλαιο θέρμανσης με τους νέους δικαιούχους να έχουν ακόμη μεγαλύτερο κέρδος. Ετσι λοιπόν, όσοι γυρίσουν την πλάτη τους στο φυσικό αέριο, ακόμα και στο air condition και επιλέξουν το πετρέλαιο θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης για το πετρέλαιο που θα έχουν αγοράσει σε μειωμένη τιμή.

Η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους αναμένεται να ανοίξει στα τέλη του μήνα, ενώ τα πρώτα χρήματα θα φανούν στις αρχές Δεκεμβρίου. Τα νοικοκυριά που ΄έχουν επιλέξει το πετρέλαιο θέρμανσης και έλαβαν και πέρυσι επίδομα θέρμανσης θα πάρουν φέτος μεγαλύτερο επίδομα θέρμανσης λόγω της αύξησης από 300 σε 350 ευρώ της βάσης υπολογισμού του επιδόματος.

Όλοι οι νέοι δικαιούχοι οι οποίοι θα λάβουν διπλάσιο επίδομα. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τόσο τα νοικοκυριά που δικαιούνται για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης λόγω αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων όσο και εκείνα που θα χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά ως πηγή θέρμανσης το πετρέλαιο.

πηγη dikaiologitika.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button