ΔΙΑΦΟΡΑ

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Νέοι δικαιούχοι για voucher έως 710 ευρώ

Την ευκαιρία τους να αγοράσουν με κουπόνια νέες ηλεκτρικές συσκευές, όπως ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά αποσύροντας παλιά μοντέλα θα έχουν ακόμη 140.000 επιλαχόντες από το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών.

Ακόμη μία φάση του προγράμματος αναμένεται να αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα και αφού κλείσει ο κύκλος που ήδη «τρέχει» μετά και την ένταξη των νέων δικαιούχων: Οι ωφελούμενοι της προηγούμενης φάσης ξεπερνούν συνολικά τους 230.000.

Το πρόγραμμα ενισχύεται με ακόμη 140 εκατ. ευρώ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε άλλους 140.000 επιλαχόντες να αποσύρουν ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά) και να τις αντικαταστήσουν με πιο αποδοτικές ενεργειακά και πιο φιλικές στο περιβάλλον.

Κάθε δικαιούχος επιδοτείται με 135-710 ευρώ, για μία έως τρεις συσκευές (μέχρι 2 κλιματιστικά, 1 ψυγείο και 1 καταψύκτη), αλλά πολλοί δεν εξαντλούν το ποσό που τους αναλογεί, οπότε το υπόλοιπο πιστώνεται εκ νέου στο πρόγραμμα. Έτσι όταν δημιουργείται ένα ικανό απόθεμα ειδοποιούνται νέοι δικαιούχοι.

Από τις αρχές Νοεμβρίου είχαν ανοίξει voucher για περίπου 20.000 επιλαχόντες και στην συνέχεια εντάχθηκαν επιπλέον 61.429 νέοι δικαιούχοι, όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Οι απαιτούμενοι πόροι για τα voucher των επιπλέον δικαιούχων προέρχονται από τον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος, ύψους περίπου 150 εκατ. ευρώ. Το πλεόνασμα που δημιουργείται ανάλογα με το ποσό των επιταγών που εξαργυρώνονται τελικά (σ.σ. κάποιοι έκαναν μικρότερης αξίας αγορές) για την απόκτηση συσκευών στα καταστήματα οδηγεί στην έκδοση νέων επιταγών.

Η αναφορά της Κωτσόβολος για αστοχίες

Στις αστοχίες που εμφανίστηκαν κατά την υλοποίηση του προγράμματος “Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος, ο αντιπρόεδρος της Κωτσόβολος – South East Dixons, Γιάννης Βασιλάκος.

Όπως είπε, το “Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή” που είναι ένα κρίσιμο πρόγραμμα, λόγω του ότι οι καταναλωτές μπορούν να αποκτήσουν μία λιγότερο ενεργοβόρα συσκευή, ειδικά στην περίοδο αυτή που διανύουμε, “είχαμε αστοχίες, καθότι το πρόγραμμα εκτελέστηκε σε λάθος χρονικές στιγμές, δεν υπήρχε ζήτηση και πλέον δυσκολευόμαστε να εκταμιεύσουμε.

Το πρόσημο είναι 100% θετικό, εξαιρετική η στρατηγική της κυβέρνησης να στηρίξει την κατανάλωση και όλους εμάς που είμαστε στο χώρο των πωλήσεων, ωστόσο πρέπει να ζητάμε την καλή εκτέλεση και μάλιστα να την απαιτούμε, επειδή είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της αγοράς”.

πηγη kalimera-ellada.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button