ΔΙΑΦΟΡΑ

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πότε βελτιώνεται ο καιρός

Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα – Πότε βελτώνεται ο καιρός

Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε στις 18/6/2023 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική χώρα μέχρι τις βραδινές ώρες με μειούμενη ένταση. Ωστόσο, ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται σήμερα Κυριακή (18-06-2023):

1) μέχρι τις μεταμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και νότια Εύβοια,

2) μέχρι τις απογευματινές ώρες στις βόρειες Κυκλάδες,

3) μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, ειδικότερα στη Χίο και τη Μυτιλήνη.

Δείτε την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ώρες:

Σημειώνεται ότι συμφωνα με τους μετεωρολόγους ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από αργά το απόγευμα της Κυριακής και ακόμη περισσότερο από την Τρίτη και μετά.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Στα ανατολικότερα τμήματα πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα οπότε στα ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο. Θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 30 με 31 και στο Αιγαίο τους 27 με 29 βαθμούς.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι-απόγευμα οπότε στα ορεινά του νομού είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 17 και 29 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος, όμως το μεσημέρι-απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 και τοπικά 31 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι-απόγευμα οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή όμβροι. Στη συνέχεια, γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα νότια και το μεσημέρι-απόγευμα στα βόρεια οπότε ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή όμβροι.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6, στα βόρεια 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 και τοπικά 29 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, από το μεσημέρι και από τα βόρεια μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

πηγη newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button