ΔΙΑΦΟΡΑ

Εργάζεται στον Λευκό Οίκο και είναι ΑΣΤΕΓΟΣ – Διαβάστε τη ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ιστορία του (PHOTOS)

 

Εδώ και οκτώ χρόνια ο 63χρονος Charles Gladden εργάζεται στο υπόγειο της αμερικανικής Γερουσίας.
Δουλεύει για τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της Αμερικής. Εχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε γερουσιαστές, ισχυρά στελέχη και εκπροσώπους στους διαδρόμους του κτιρίου, στην καφετέρια και σε δεξιώσεις.

«Οι νομοθέτες μας, δεν συνειδητοποιούν καν τι συμβαίνει κάτω από τη μύτη τους. Δεν έχουν ιδέα» αναφέρει.

Σήμερα κοιμάται στο σταθμό του μετρό McPherson Square, περίπου 600 μέτρα από τον Λευκό Οίκο.

Παραδέχεται πως μετάνιωσε που άφησε το Πανεπιστήμιο George Washington όπου σπούδαζε Καλές Τέχνες με υποτροφία. Η αιτία στάθηκαν οι κοπάνες, οι αλητείες και τα προβλήματα που είχε με τον νόμο σε νεαρή ηλικία. Δούλεψε σαν οικοδόμος, ελαιοχρωματιστής, ντελιβεράς για να μπορεί να επιβιώσει.

Σήμερα δίνει ένα μεγάλο μέρος του πενιχρού μισθού του στις τρεις του κόρες και τα εγγόνια του, τα οποία επίσης αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να βρουν μόνιμη κατοικία και εργασία.

«Θέλω να τους προσφέρω και όχι να τους επιβαρύνω» δήλωσε.

Ο εβδομαδιαίος μισθός του ως εργαζόμενος στην καφετέρια της Γερουσίας είναι περίπου 360 δολάρια.

Για τον λόγο αυτό ο ίδιος αποφάσισε να συμμετέχει στην απεργία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις ΗΠΑ μαζί με άλλους συμβασιούχους διαμαρτυρόμενος για τους χαμηλούς μισθούς.

Μιλώντας στο Business Insider, αποκαλύπτει πως πάσχει εδώ και δέκα χρόνια από διαβήτη. Πολλά από τα χρήματα που παίρνει τα ξοδεύει για να προμηθευτεί την ινσουλίνη. Επιπλέον έχασε πριν από ενάμιση χρόνο τα τρία δάχτυλα των ποδιών λόγω της πάθησης του και αυτό τον δυσκολεύει στο να μένει για πολλές ώρες όρθιος.

«Προσπάθησα να μείνω σε ένα καταφύγιο, αλλά οι άστεγοι μου έκλεβαν τα φάρμακα γιατί νόμιζαν ότι είναι ναρκωτικές ουσίες» δήλωσε.

Ο ίδιος μίλησε δημοσίως για τη ζωή του θεωρώντας πως μόλις γίνει γνωστή η ιστορία κάποιοι θα ευαισθητοποιηθούν προσφέροντάς του μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button