ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στη Μητρόπολη Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

 

 

Μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα, πανηγύρισε η Τοπική Εκκλησία της Χαλκίδος τη μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, την 22α και 23η Απριλίου 2015, σε Μοναστήρια και Εκκλησίες, που τιμώνται στο όνομα του μεγάλου Αγίου της Πίστεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη κατά την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 22 Απριλίου το απόγευμα, στην πανηγυρίζουσα ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων Χαλκίδος, στην οποία προσήλθε πολύς κόσμος, όπως κάθε χρόνο, για να τιμήσει το μεγαλομάρτυρα Άγιο.

Κατά την διάρκεια που εψάλλετο το Απολυτίκιο, ο Σεβασμιώτατος και οι Ιερείς εξήλθαν στον προαύλιο χώρο, όπου διαβάστηκε η Αρτοκλασία και ακολούθησε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου.

Μετά το πέρας, όλοι οι προσκυνητές γεύθηκαν και την υλική φιλοξενία εκ της Ι. Μονής, που με φροντίδα του Ηγουμένου, Αρχιμ. Χριστοδούλου Μάνια, του μοναχού π. Λουκά και των δεκάδων εθελοντών προσεφέρθη, ενώ ο Σεβασμιώτατατος, ο Ιερός Κλήρος, οι Ιεροψάλτες κ.ά. αδελφοί έλαβαν το καθιερωμένο κέρασμα στην ανακαινισθείσα Τράπεζα της Ι. Μονής, την οποία θαύμασαν.

Ανήμερα της εορτής, στις 10.30 το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος προεξήρχε στην Δοξολογία, η οποία ετελέσθη για τον προστάτη του Στρατού Ξηράς Άγιο Γεώργιο, στην Σχολή Πεζικού Χαλκίδος,με την παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Πάνου Καμμένου, της Στρατιωτικής Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, των Τοπικών Αρχών, εκπροσώπων των Σχολείων και Φορέων της Πόλεως και Χαλκιδαϊκού Λαού.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, συνοδευόμενος από Κληρικούς του, με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στη Θήβα, όπου επισκέφθηκε τον εορτάζοντα όμορο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο.

2404xalk.JPG
2404xalk1.JPG
2404xalk2.jpg
2404xalk3.jpg
πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button