ΔΙΑΦΟΡΑ

ΕΤΟΙΜΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2018 Ενας μύθος γίνεται πραγματικότητα: Η Ρωσία φτιάχνει σύγχρονη «Κιβωτό του Νώε» με DNA από κάθε είδος του πλανήτη ! ! !

 

Επιχορηγούμενοι με ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, οι επιστήμονες του κρατικού πανεπιστημίου της Ρωσίας κλήθηκαν να… μετατρέψουν ένα μύθο σε πραγματικότητα. Παίρνοντας DNA από κάθε είδος του πλανήτη, έχουν στόχο να δημιουργήσουν ένα πλοίο που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «βάση δεδομένων» όλου του κόσμου.

Η σύγχρονη «Κιβωτός του Νώε» έχει ήδη αρχίσει να γεμίζει τα καταστρώματα της. Το πλοίο πρόκειται να έχει τεράστιες διαστάσεις, αφού το μέγεθος του θα ξεπερνάει τα 430 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ολο το πρότζεκτ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018, όταν και θα έχει συλλεχθεί γενετικό υλικό από κάθε είδος που υπάρχει, ή έχει υπάρξει, στην Γη.

Αναλογιζόμενοι τα πολλά είδη του πλανήτη που τείνουν να εξαφανιστούν για πάντα, οι Ρώσοι επιστήμονες ξεκίνησαν ένα τεράστιο «σαφάρι» με στόχο να δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων. Μάλιστα, η περίοδος που επέλεξαν να φτιάξουν την δικιά τους κιβωτό ίσως και να είναι ιδανική, αν σκεφτεί κανείς ότι το ποσοστό των ειδών υπό εξαφάνιση έχει εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια.

Μιλώντας για την τεράστια επιχείρηση που έχει στήσει το πανεπιστήμιο της Ρωσίας, ο πρύτανης του ιδρύματος τόνισε: «Καλώ το πρότζεκτ ‘Κιβωτό του Νώε’ καθώς ο στόχος του είναι ακριβώς αυτός. Να δημιουργηθεί ένας θεματοφύλακας, ή καλύτερα μια βάση δεδομένων, κάθε ζωντανού οργανισμού στην Γη, συμπεριλαμβανομένων και των εξαφανισμένων ειδών. Γενετικό υλικό από κάθε είδος θα είναι αποθηκευμένο μέσα στο πλοίο, ενώ παράλληλα θα περιέχεται και ένα σύστημα πληροφοριών. Από την βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί, θα είναι δυνατή και η αναπαραγωγή των ειδών»

Για να ολοκληρωθεί το ομολογουμένως δύσκολο πρότζεκτ του Ρωσικού πανεπιστημίου, έχουν συμβάλλει αρκετοί οργανισμοί. Το πανεπιστήμιο έχει έρθει σε συνεργασία με ανθρωπολογικά και ζωολογικά μουσεία, αλλά και με τον Βοτανικό Κήπο. «Αν ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρότζεκτ, θα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα στην ιστορία της Ρωσίας. Η πρώτη ολοκληρωμένη ‘Κιβωτός του Νώε’ θα είναι γεγονός» υπογράμμισε ο πρύτανης Βίκτορ Σαντιβνίτς.

 

πηγη iefimerida.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button