ΔΙΔΑΧΕΣ

Η αγαπημένη Παναγιά του Αγ.Σεραφείμ του Σαρώφ (ΦΩΤΟ)

Ο Αγ. Σεραφειμ του Σαρωφ, ο μεγάλος άγιος της Ρωσίας, ο οποίος δίδασκε ότι σκοπός του χριστιανού είναι η απόκτηση του Αγ. Πνεύματος, είχε φθάσει σε τέτοια πνευματική υψη όπου η Παναγία του εμφανίστηκε πολλές φορές κατά την διάρκεια της ζωής του.

Ο άγιος ευλαβούνταν ιδιαίτερα την Παναγία επειδή του έσωσε τη ζωή, τον προστάτεψε και τον συμβούλευε διαρκώς.

Η εικόνα της Παναγίας μπροστά στην οποία προσεύχονταν ο Αγ. Σεραφείμ και μπροστά στην οποία πέθανε γονατιστός ονομάζεται “Umilenie” όπου σημαίνει ευσπλαχνία, ενώ ο άγιος την είχε ονομάσει “ χαρά πάντων των χαιρόντων ”.

Είναι αγιογραφημένη σε πανί πάνω σε ξύλο κυπαρισσιού. Η τεχνοτροπία δεν είναι Βυζαντινή, ενώ η Παναγία εμφανίζεται μόνη χωρίς το βρέφος αγκαλιά. Τα χέρια τα κρατάει σταυρωμένα στο στήθος ενώ το βλέμμα της είναι χαμηλωμένο, γεμάτο ταπεινότητα.

Γύρω από το φωτοστέφανο της γράφει: « Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε ».

Μετά την κοίμηση του Αγίου Σεραφείμ η εικόνα έφτασε στη μονή όπου ο ίδιος ο άγιος είχε φτιάξει στο Ντιβέεβο και οι μοναχές την τοποθέτησαν σ’ ένα παρεκκλήσι του ναού της Αγ. Τριάδος.

Αργότερα ο Άγιος μητροπολίτης Σεραφείμ Tσιτσιαγκοβ  έγραψε μια ακολουθία.

Η εικόνα εορτάζει στις 28 Ιουλίου

Πηγή: proskynitis.blogspot.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button