ΘΑΥΜΑΤΑ

Θαύμα Ζωοδόχου Πηγής – Πως αναστήθηκε ένας Θεσσαλός!

 

 

Καταπληκτικό είναι το θαύμα ενός Θεσσαλού. Αυτός έπασχε και ζήτησε να τον μεταφέρουν από την Θεσσαλία εις την Κωνσταντινούπολη στο Ναό της Ζωοδόχου Πηγής 

για να γίνει καλά. Στο δρόμο όμως όταν έφθασε εις τον Αθύραν «Μεγάλον Τσεκμετζέν», κατάλαβε ότι θα απέθνησκε. Ζήτησε τότε από τούς δικούς του να τον πάνε έστω  και πεθαμένο και να τον θάψουν στον Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, αφού προτύτερα χύσουν στο νεκρό του σώμα τρεις κάδους από το Ιερό Αγίασμα.

Πράγματι τον επήγαν. Μόλις όμως έριξαν στον νεκρό το Αγίασμα αναστήθηκε και παρέμεινε εκεί ως Μοναχός. Έζησε πολλά χρόνια, έγραψαν δε στον τάφο του σε πλάκα τα εξής:

«Ἐνταύθα κεῖται Θετταλός πρός εἰσόδοις
ὅς μή φθάσας τέθνηκεν, ἠγέρθη ὅμως,
ὡς ‘χύθη οἱ τρίς ὅ ζωήν φέρει ὕδωρ,
παρ’ ὤ μοναστής ἄχρι τέρματος μένει».

 

πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button