ΔΙΑΦΟΡΑ

Θλίψη: Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπι Κολτρέιν – Είχε ενσαρκώσει τον Χάγκριντ στις ταινίες «Χάρι Πότερ»

Ο Ρόμπι Κολτρέιν, ο ηθοποιός που ζωντάνεψε τον αξιαγάπητο θηροφύλακα Χάγκριντ στις ταινίες Χάρι Πότερ, πέθανε την Παρασκευή, σύμφωνα με τον ατζέντη του, Σκοτ Χέντερσον. σε ηλικία 72 ετών.

Ο Κολτρέιν (το πραγματικό του όνομα είναι Anthony Robert McMillan) γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου 1950 στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Μετά την αποφοίτησή του από το Σχολείο Τέχνης της Γλασκώβης, συνέχισε τις σπουδές του στην τέχνη στο Moray House College of Education στο Εδιμβούργο.  Ο Κολτρέιν ασχολήθηκε με το stand-up comedy, καθώς οι προσπάθειές του να γίνει καλλιτέχνης απέτυχαν. Στην συνέχεια άλλαξε το επίθετό του προς τιμή του θρύλου της τζαζ, Τζον Κολτρέιν, και στράφηκε στην υποκριτική.

Στις πιο σημαντικές εμφανίσεις του Σκωτσέζου ηθοποιού περιλαμβάνονταν η βρετανική σειρά «Cracker» και οι ταινίες του Τζέιμς Μποντ «Golden Eye» και «Ο κόσμος δεν είναι αρκετός», όπου συμμετείχε στο πλευρό του Πιρς Μπρόσναν στον ρόλο του άσπονδου φίλου του, Βαλεντίν Ζουκόφσκι.

Προτού ο Κόλτρεϊν γίνει διεθνώς γνωστός παίζοντας τον γενειοφόρο Χάγκριντ, είχε ακονίσει τις κωμικές του ικανότητες στη θεατρική σκηνή. Στη δεκαετία του 1980, εμφανίστηκε σε μια βραχύβια σειρά σκετς με τίτλο «Alfresco» δίπλα στους ισχυρούς Xιού Λόρι, Στίβεν Φράι και Έμα Τόμσον. Την Παρασκευή, ο Φράι τίμησε τον πρώην συμπρωταγωνιστή του σε μια δήλωση που ανέβασε στο Twitter.

«Συνάντησα για πρώτη φορά τον Ρόμπιν Κολτρέιν σχεδόν ακριβώς πριν από 40 χρόνια. Ένιωσα δέος/τρόμο/αγάπη ταυτόχρονα. Τέτοιο βάθος, δύναμη & ταλέντο: αρκετά αστείος ώστε να προκαλεί ασταμάτητο λόξυγκα & κορνάρισμα καθώς κάναμε την πρώτη μας τηλεοπτική εκπομπή, το “Alfresco”. Αντίο, παλιόφιλε. Θα μας λείψεις τρομερά», έγραψε ο Φράι.

Ο Κολτρέιν ξανασυνδέθηκε με την Τόμσον στην εξαμερή δραματική σειρά «Tutti Frutti», για την οποία κέρδισε την πρώτη του υποψηφιότητα για το βραβείο καλύτερου ηθοποιού της Βρετανικής Ακαδημίας Τηλεόρασης.

Η πρώτη του νίκη θα ήταν για την τηλεοπτική σειρά «Cracker» τη δεκαετία του ’90. Αυτή η σειρά, ένα αστυνομικό δράμα, έτρεξε για τρεις σεζόν από το 1993-95, με δύο επόμενα αφιερώματα.

Ο ρόλος του καλοκάγαθου Χάγκριντ στις ταινίες Χάρι Πότερ

 

Ο ρόλος του Χάγκριντ, ενός χαρακτήρα που ήταν μισός γίγαντας και μισός άνθρωπος, ήταν φυσικός για τον Σκωτσέζο ηθοποιό. Ο ίδιος γνώριζε και αγαπούσε τα βιβλία του Χάρι Πότερ, επειδή τα διάβαζε στα παιδιά του, θυμήθηκε σε μια συνέντευξή του. «Αν είσαι ηθοποιός, πρέπει να κάνεις τις φωνές. Τα παιδιά το περιμένουν. Δεν επιτρέπονται μονοτονίες», είχε πει αστειευόμενος ο Κολτρέιν στην ίδια συνέντευξη.

Αλλά ήταν η ερμηνεία του, η οποία έφερε καρδιά και ανθρωπιά στο ρόλο – ενός κυριολεκτικά ευγενικού μισού γίγαντα – που «κόλλησε» στο κοινό. Εμφανιζόμενος στο ειδικό αφιέρωμα του HBO Max «Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts», ο Κολτρέιν θυμήθηκε την εποχή του στις ταινίες και την επίδραση του Χάγκριντ.

«Όλοι στον κόσμο θα ήθελαν έναν πραγματικά μεγάλο, τεράστιο, δυνατό, καλό άνθρωπο στο πλευρό τους, τόσο απλά. Αυτή είναι η έλξη του Σούπερμαν και αυτών των πραγμάτων. Ο Χάγκριντ ήταν πάντα προφανώς ο καλός, έτσι δεν είναι;», είπε.

πηγη pierianews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button