ΔΙΑΦΟΡΑ

Θρήνος στους Πυξ Λαξ: Νεκρός στον ύπνο του ο Νίκος, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι πέθανε – Συντετριμμένος ο Στόκας

Συγκλονισμένος ο καλλιτεχνικός κόσμος.

Συγκλονισμένος ο καλλιτεχνικός κόσμος.

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο έχει προκαλέσει ο θάνατος του τραγουδιστή Νικόλα Φιλήτα. Σύμφωνα με το philenews, ο μουσικός, βασικό μέλος του συγκροτήματος Prospectus, πέθανε ξαφνικά εξαιτίας της καρδιάς του.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Νικόλας Φιλήτας βρισκόταν σε ταξίδι στη Βρετανία, ενώ το περασμένο Σάββατο πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση σε γνωστό μαγαζί της Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια της πορείας του είχε συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Μπάμπης Στόκας, ο Διονύσης Τσακνής κ.ά.

 

Καταγόταν από την κατεχόμενη Μόρφου και έζησε από το 1974 στη Λευκωσία. Ασχολήθηκε με τη μουσική επαγγελματικά από την ηλικία των 13 ετών και μέσα στα χρόνια καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο γνωστά και καταξιωμένα ονόματα στον καλλιτεχνικό κόσμο της Κύπρου. Η είδηση έγινε γνωστή και από το συγκρότημα που ήταν ιδρυτικό μέλος Prospectus που με ανάρτηση στο Facebook αποχαιρέτισαν τον σύντροφό τους.

«Η αιφνίδια απώλεια σήμερα του Νικόλα Φιλήτα είναι για μας τους PROSPECTUS, τραγικά αναπάντεχη. Το τραγούδι που πάγωσε στα χείλη του, πάγωσε τις καρδιές μας και είμαστε συγκλονισμένοι. Εμείς που μάθαμε να εκφραζόμαστε με τη μουσική, τώρα όρθιοι δίπλα στη μορφή του, βυθιζόμαστε σε ενός πένθιμου τραγουδιού την εκκωφαντική σιγή.

Νικόλα θα είσαι πάντα στη σκηνή μαζί μας. Εκεί μπροστά που στέκει η συνείδηση μας, που τη χάραξες με την άδολη αγάπη σου».

Η ανάρτηση των Πυξ Λαξ

«Καλέ μας φίλε Νικόλα. Καλέ μας εσύ άνθρωπε. Μας έβαλες σ ένα αυτοκίνητο σκαραβαίο στην Κύπρο μαζί με τον Λαυρέντη και τον Μάνο κι έτσι σε γνωρίσαμε . Κι από τότε ήσουν πάντα δίπλα μας. Πάντοτε εκεί όποτε σε χρειαστήκαμε . Να παλεύεις για τα τραγούδια που αγαπάς και να πολεμάς για τη μουσική που αγάπησες πιο πολύ απ’ όλους μας.

Μακάρι όλοι μας να είχαμε το δικό σου πάθος και το κουράγιο σου αδελφέ μας. Η πιο καλή κι αθώα ψυχή κρυμμένη μέσα σ ένα στεντόρειο σώμα και μια σκληρά ντυμένη μορφή. Πήγες βιαστικά και ήσυχα να βρεις τους φίλους σου σε κάποια κρυφή γωνία στον ουρανό. Με τον ίδιο ξαφνικό τρόπο . Η οδύνη μας μεγάλη κι η συντριβή μας αβάσταχτη. Αβάσταχτη λύπη. Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας φίλε», έγραψαν στο Facebook οι Πυξ Λαξ.

Η ανάρτηση του Μπάμπη Στόκα

«Όμως απόψε είμαι εδώ
Κ εσυ πιο πέρα
Χάθηκες όπως χάθηκε η μέρα
Κ εγώ έχω μείνει με ένα παράπονο πικρό
Γιατί ;;».

πηγη to10.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button