ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Καμία αστοχία στο βάψιμο αυγών: 4 μυστικά για να βγουν κόκκινα – Το κόλπο για να μη λερώνονται τα χέρια

Τα μυστικά των ειδικών

Όταν βάφουμε τα αυγά μας για το Πάσχα υπάρχει περίπτωση να έρθουμε αντιμέτωπες με μια σειρά από αστοχίες. Ποια είναι τα 4 μυστικά για να βγουν κόκκινα και ποιο το κόλπο για να μη λερώνονται τα χέρια μας;

Είτε τα αυγά έσπασαν κατά το βράσιμο, είτε η βαφή δεν έπιασε και εμείς απογοητευόμαστε. Πως θα τα παρουσιάσουμε τώρα στον κόσμο;

Εφόσον όλοι θέλουμε στο πασχαλινό μας καλάθι τα πιο όμορφα και κατακόκκινα αυγά, ας δούμε ποια είναι τα μυστικά για να το καταφέρουμε. Με την ευκαιρία, δείτε εδώ γιατί δεν πρέπει να τρώμε τα πασχαλινά αυγά…

1.Τι αυγά να αγοράσω

Προτιμάμε αυγά μεσαίου μεγέθους και με μπεζ κέλυφος. Τα μπεζ αυγά θα αποκτήσουν πιο βαθύ κόκκινο χρώμα από ό,τι τα λευκά. Τα λευκά αυγά όμως είναι ιδανικά για τα υπόλοιπα χρώματα, όπως κίτρινο, πράσινο κ.ο.κ. Πριν από οτιδήποτε άλλο ελέγχουμε φυσικά τα αυγά.

2. Για να μην σπάνε τα αυγά στο βράσιμο

Από το προηγούμενο βράδυ βγάζουμε τα αυγά έξω από το ψυγείο για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Το επόμενο πρωί τα σκουπίζουμε ένα ένα, για να είναι η επιφάνειά τους καθαρή και λεία.

Χρησιμοποιούμε κατσαρόλα πλατιά. Κάποιες νοικοκυρές στρώνουν μια βαμβακερή πετσέτα στον πάτο για μεγαλύτερη ασφάλεια. Το σημαντικό πάντως είναι από τη μία να μην στριμώξουμε τα αυγά κι από την άλλη να μην αφήσουμε πολλά κενά μεταξύ τους. Και πάντα βράζουμε μία στρώση τη φορά.

Ρίχνουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζει τα αυγά, μαζί με μια πρέζα αλάτι και μια κουταλιά ξύδι. Κλείνουμε το καπάκι και ανάβουμε το μάτι στην υψηλότερη θερμοκρασία. Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανοίγουμε το καπάκι. Στα 10 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά τελείως, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στην εστία για άλλα 5 λεπτά.

3. Για να σταθεροποιηθεί η βαφή

Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες της βαφής που αγοράσαμε, κυρίως όσον αφορά το χρόνο που χρειάζεται να αφήσουμε τα αυγά μας βυθισμένα μέσα σε αυτήν. Διαλύουμε το φακελάκι της βαφής σε χλιαρό νερό και δεν ξεχνάμε να ρίξουμε μαζί αρκετό ξύδι. Το ξύδι βοηθά να σταθεροποιηθεί το χρώμα πάνω στο αυγό. Τοποθετούμε τα αυγά μέσα στη βαφή αφού έχουν κρυώσει από το βράσιμο και οπωσδήποτε σε μία στρώση.

4. Γυάλισμα αυγών μετά το βάψιμο

Βγάζουμε προσεκτικά τα βαμμένα αυγά με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε πιατέλα. Βουτάμε ένα μαλακό πανάκι μέσα σε ελαιόλαδο και τα τρίβουμε απαλά για να γυαλίσουν. Αντί για πετσέτα μπορούμε να τα γυαλίσουμε και με πινέλο ή με λίγο βαμβάκι.

Για να μην λερωθούν τα χέρια από το βάψιμο των αυγών

Για να μην λερωθούμε όταν βάφουμε τα πασχαλινά αυγά φοράμε πλαστικά γάντια σε όλη τη διαδικασία. Επίσης χρησιμοποιούμε κουτάλι (ή τρυπητή κουτάλα), όταν θέλουμε να βγάλουμε τα αυγά από τη βαφή. Κι αν παρόλα αυτά μείνουν κόκκινοι λεκέδες στα χέρια μας; Τότε φτιάχνουμε ένα scrub με ζάχαρη + λάδι + λεμόνι (σε ίσες αναλογίες) και τρίβουμε επιμελώς τα χέρια μας με αυτό.

Το βάψιμο αυγών ολοκληρώθηκε! Ακολουθήστε τα tips και τα πιο τέλεια πασχαλινά αυγά θα είναι τα δικά σας! Καλή Ανάσταση!

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button