ΔΙΑΦΟΡΑ

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Δύο ένοχοι που κρύβονται στο πιάτο μας

Πώς εξηγείται η αύξηση των περιστατικών καρκίνου του παχέος εντέρου σε όλο και νεότερες ηλικίες; Μια νεότερη μελέτη διερευνά πώς η διατροφή θα μπορούσε να επηρεάσει αυτό τον επιπολασμό

Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος και η ζάχαρη, βασικά συστατικά της δυτικής διατροφής, θα μπορούσαν να κρύβονται πίσω από την έξαρση του καρκίνου του παχέος εντέρου σε νεότερες ηλικίες, σύμφωνα με τα ερευνητικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας στο Σικάγο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θάνατοι από καρκίνο του παχέος εντέρου σε άτομα κάτω των 40 ετών αναμένεται να διπλασιαστούν έως το 2030, ενώ προβλέπεται να είναι η πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στους νέους μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή μελέτη, που εκπονήθηκε από την ερευνητική ομάδα της Cleveland Clinic, διερευνήθηκαν διαφορετικοί μεταβολίτες, οι ουσίες δηλαδή που δημιουργούνται στο σώμα όταν διασπώνται οι τροφές.

Η μελέτη εξέτασε 170 ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου, εκ των οποίων οι 66 ήταν ασθενείς νεαρής ηλικίας, κάτω δηλαδή των 50 ετών.

πηγη ygeiamou.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button