ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος: Το «ύπουλο» σύμπτωμα που θα εντοπίσετε στα σεντόνια σας

Ως καρκίνος ή νεοπλασματική νόσος, ορίζεται μία ομάδα ασθενειών των κυττάρων που έχουν σχέση με την αφύσικη κυτταρική ανάπτυξη με πιθανότητα εισβολής ή διάδοσης σε άλλα μέρη του σώματος. Δεν κληροδοτείται στους απογόνους

Ορισμένα συμπτώματα του καρκίνου είναι πιο συχνά από κάποια άλλα. Ωστόσο, με περισσότερους από 200 τύπους καρκίνου, δεν είναι εύκολο να γνωρίζει κανείς και το παραμικρό προειδοποιητικό σημάδι που μπορεί να του «χτυπήσει» καμπανάκι.

Ένα ελάχιστα γνωστό σύμπτωμα του καρκίνου μπορεί να εμφανιστεί στα σεντόνια και τα μαξιλάρια σας το πρωί μετά τον βραδινό ύπνο.

Ορισμένα συμπτώματα του καρκίνου είναι πιο συχνά από κάποια άλλα. Ωστόσο, με περισσότερους από 200 τύπους καρκίνου, δεν είναι εύκολο να γνωρίζει κανείς και το παραμικρό προειδοποιητικό σημάδι που μπορεί να του «χτυπήσει» καμπανάκι. Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν πρόκειται για τον καρκίνο, όσο νωρίτερα εντοπίσουμε τα προειδοποιητικά σημάδια τόσο το καλύτερο.

Τα σημάδια του καρκίνου σε κάποιον μπορεί να είναι πιο γενικά. Όπως η απώλεια βάρους και η κούραση, ή μπορεί να επηρεάσουν συγκεκριμένα μέρη του σώματος, όπως το δέρμα. Άλλα κοινά προειδοποιητικά σημάδια περιλαμβάνουν εξογκώματα, ανεξήγητη αιμορραγία ή μακροχρόνιο φούσκωμα.

Ωστόσο, ένα λιγότερο γνωστό σύμπτωμα του καρκίνου και ταυτόχρονα λιγότερο εμφανές μπορεί να εντοπιστεί στα σεντόνια και τα μαξιλάρια σας κάθε πρωί. Πρόκειται για τις νυχτερινές εφιδρώσεις. Η εφίδρωση τη νύχτα μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι καρκίνου που συχνά παραβλέπεται, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Οι ειδικοί συνιστούν να ελέγχετε τα κλινοσκεπάσματα το πρωί για να δείτε αν είχατε υπερβολική εφίδρωση κατά τη διάρκεια του ύπνου σας. Αν ναι, τα σεντόνια και τα μαξιλάρια σας πιθανότατα θα είναι αρκετά υγρά, που θα είναι αδύνατο να περάσουν απαρατήρητα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η έντονη εφίδρωση είναι πολύ συχνό σύμπτωμα σε άτομα με καρκίνο. Αυτό συμβαίνει γιατί ο καρκίνος μπορεί να προκαλέσει υψηλή θερμοκρασία και το σώμα θα ιδρώσει για να προσπαθήσει να τη μειώσει.

Ορισμένοι τύποι καρκίνου μπορεί επίσης να σας κάνουν να ιδρώνετε περισσότερο από το συνηθισμένο, όπως:

– Λέμφωμα μη Hodgkin

– Λέμφωμα Hodgkin

– καρκινοειδείς όγκοι

– λευχαιμία

– μεσοθηλίωμα

– καρκίνος των οστών

– καρκίνος του προστάτη

– καρκίνος του νεφρού

– όγκοι γεννητικών κυττάρων

– προχωρημένος μυελικός καρκίνος του θυρεοειδούς

Ο όρος «καρκίνος» δεν αποδίδεται σε μία και μόνη ασθένεια, αλλά σε μια ομάδα ασθενειών που χαρακτηρίζονται από τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Σε αντίθεση με τα φυσιολογικά κύτταρα στο σώμα μας, τα οποία αυξάνονται, διαιρούνται και πεθαίνουν με έναν αυστηρά ελεγχόμενο τρόπο, τα καρκινικά κύτταρα διαφέρουν διότι συνεχίζουν να διαιρούνται ανεξέλεγκτα.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη μιας μάζας κυττάρων, που ονομάζεται όγκος. Οι όγκοι μπορεί να είναι καλοήθεις ή κακοήθεις.

πηγη healthstat.gr giatros-in.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button