ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Κοσμοσυρροή στη Ν.Μάκρη-Πέντε Επίσκοποι στον πανηγυρικό εσπερινό για τον Αγ. Εφραίμ (ΦΩΤΟΣ)

 

Στους πρόποδες του όρους των Αμώμων στην Αττικη βρίσκεται η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου η οποία φυλάτει τον θησαυρό της Ορθοδοξίας, το Σκήνωμα του Αγ. Εφραίμ, τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαρωνείας & Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και των Σεβ. Αρχιερέων Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Κηφισίας Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κυρίλλου και του Θεοφ. Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος.

Κατα τον πανηγυρικο Εσπερινο, τον θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος μίλησε για το μήνυμα της Αναστάσεως στον σύγχρονο κόσμο. Δεν παρέλειψε δε να επισημάνει ότι ο σύγχρονος κόσμος έχει ανάγκη από το μήνυμα της Αναστάσεως διότι είναι αυτό που οριοθετεί το μέλλον του. Σ’ αυτή την Ανάσταση, τόνισε ο κ. Παντελεήμων, πίστεψε ο Γέροντας και Ασκητής, ο εορταζόμενος Αγ. Εφραίμ, ο οποίος έφτασε στα ανώτερα επιπεδα αγιοσύνης και το ιερό Λείψανό του να αναβλύζει σήμερα τις άκτιστες ενέργειες του Θεού. Το Λείψανό του έγινε πηγή ζωής και Αθανασίας.

Στη συνέχεια ο κ. Παντελεήμων, κάνοντας αναφορά στην θεραπεία του Παραλυτικού από τον Κύριο ο οποίος όταν τον ρώτησε γιατί δεν θεραπεύεται απάντησε ότι “δεν έχει άνθρωπο”, είπε ότι εμείς σήμερα “έχουμε άνθρωπο” να μας θεραπεύσει και δεν είναι άλλος από τον εορταζόμενο Άγιο.

Τέλος, απευθυνόμενος προς τον ιερό Κλήρο και τις χιλιάδες των προσκυνητών που κατέκλεισαν τον χώρο την Μονής, τους κάλεσε να μιμηθούν στη ζωή τους την βιοτή του εορταζομένου Αγίου η οποία διακρίνονταν από τα στοιχεία της Προεσυχής, της σιωπής και της Μετανοίας.
Ε. ΔΑΚΑΛΑΚΗΣ

πηγη http://ekklisiaonline.gr/ 

 

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button