ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ

Ποιος ήταν ο αρχάγγελος Ουριήλ;

 

Ο Αρχάγγελος Ουριήλ «Ο Εκτελεστικός Άγγελος, ο Άγγελος που Υπηρετεί»

Αυτός ο αρχάγγελος που το όνομα του σημαίνει “Το Φως του Θεού”, φέρνει το θείο φως στη ζωή μας, καθότι μετατρέπει τις οδυνηρές μνήμες και μας απελευθερώνει από τα οδυνηρά φορτία ή ευθύνες του παρελθόντος, αλλά και ο Αρχάγγελος που ζει τη δυστυχία των κολασμένων.

Άγγελος της Μουσικής

Κατά το Χριστιανισμό, ο Ουριήλ είναι ο Άγγελος της Μουσικής. Ο Άγγελος της Ποίησης και ο ΄Αγγελος της Προφητείας.

Η εκκλησία τον αποδεχόταν ως έναν από τους αρχαγγέλους για πολλούς αιώνες και τελικά τον αφαίρεσαν από τα αρχεία το 745 μ.Χ. για το λόγο ότι την ανησυχούσε πάρα πολύ η εξέχουσα θέση που ο λαός προσέδιδε στους αγγέλους.

Μερικές φορές περιγράφεται σαν ο “Αρχάγγελος της Σωτηρίας”, “το Φως του Θεού”, “η Φωτιά του Θεού”.

Το σύμβολο του Ουριήλ, ένα ανοιχτό χέρι που κρατά μια φλόγα, συμβολίζει ένα μεγάλο δώρο για την ανθρωπότητα. Είναι η φλόγα της Αγάπης που πυροδοτεί την καρδιά στην υπηρεσία του Θεού.

Αρχάγγελος του Άδη

Ως τέταρτος Αρχάγγελος αναφέρεται ο Ουριήλ. Η ονομασία του σημαίνει πως ο Θεός είναι φως! Γεγονός είναι πως γι’ αυτόν δεν έχουμε καμία αγιογραφική τεκμηρίωση, όμως αντλούμε αρκετές σχετικές πληροφορίες από την Ιουδαϊκή και τη Χριστιανή παράδοση. Προβάλλεται ως ο Αρχάγγελος του Άδη, με ειδική μάλιστα αποστολή και λειτούργημα την επιμέλεια των ψυχών.

Σε όραμα που είδε ο Άγιος Νήφων, επίσκοπος Κωνσταντιανής «της κατ’ Αλεξάνδρειαν» (4ος αιώνας μ.Χ.), ο Ουριήλ ήταν «αρχηγός αγγελικής παράταξης, λευκός σαν το χιόνι, ολοφώτεινος και σαγηνευτικός»[1].

Είναι ο Αρχάγγελος που ζει τη δυστυχία των κολασμένων και με βαθιά συμπόνια σ’ αυτούς, ψάλλει τον όγδοο στίχο του 81ου ψαλμού: «Ανάστα, ο Θεός, κρίνον την γην»[2]. Προσεύχεται να έλθει γρήγορα η ημέρα της Κρίσεως…[3]

[

πηγη http://ekklisiaonline.gr/

 

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button