ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κρήτη: Ανακοινώθηκαν τα δυσάρεστα για τη 17χρονη μαθήτρια που κατέρρευσε σε σχολική εκδρομή – «Η ανοξαιμία την κατέστρεψε»

Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική

Η 17χρονη μαθήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά την κατάρρευσή της το πρωί της Κυριακής.

Η αιτία για την κατάρρευσή της ήταν ένα αλλεργικό σοκ που υπέστη κατά τη διάρκεια της εκδρομής του σχολείου της στην Κρήτη. Ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου ανέφερε πως η ανοξαιμία την κατέστρεψε.

Στην εντατική νοσηλεύεται 17χρονη μαθήτρια

Σύμφωνα με το neakriti.gr, οι γιατροί εξηγούν ότι θα είναι εμφανές στο επόμενο χρονικό διάστημα πόσο μεγάλη είναι η ζημιά που έχει υποστεί ο εγκέφαλος της νεαρής ασθενούς.

Ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, Ανέστης Κιούλπαλης, μιλώντας στη “Νέα Κρήτη”, τόνισε πως οι σημαντικές και ζωτικές λειτουργίες της 17χρονης είναι σταθερές.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κιούλπαλης: «περιμένουμε τώρα την εξέλιξη της βλάβης του εγκεφάλου, έχοντας το παιδί σε πρωτόκολλο προστασίας του εγκεφάλου».

«Ο εγκέφαλος όμως έχει σημεία και κλινικά και από την απεικόνιση ότι έχει υποστεί βλάβες σοβαρές από την ανοξαιμία μετά την ανακοπή»

Πώς έγινε το περιστατικό

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η έφηβη, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, έχει οίδημα στο κεφάλι, διότι έμεινε για αρκετά λεπτά χωρίς οξυγόνο, μετά την ανακοπή που υπέστη, χθες, Κυριακή, ενώ το αλλεργικό σοκ προκλήθηκε από συσκευασμένο βούτυρο, που άλειψε σε ψωμί, ενώ έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νεαρή αντιλήφθηκε αμέσως την αλλεργική αντίδραση και γι’ αυτό ανέβηκε στο δωμάτιό της, στο ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, που βρισκόταν με το σχολείο της, ώστε να κάνει ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της.

Ωστόσο, η ώρα περνούσε και η νεαρή κοπέλα δεν επέστρεφε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, μια από τις συνοδούς καθηγήτριες ανέβηκε στο δωμάτιο της, όπου και τη βρήκε χωρίς τις αισθήσεις της.

Άμεσα η καθηγήτρια άρχισε ΚΑΡΠΑ, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε και το ΕΚΑΒ.

Οι πληροφορίες της ΕΡΤ υπογραμμίζουν ότι από το ξενοδοχείο υποστηρίζουν ότι δεν είχαν ενημέρωση για την αλλεργία της κοπέλας, καθώς και ότι στη συσκευασία του βουτύρου υπήρχε αναφορά οτι είναι προϊόν γάλακτος, ενώ το κορίτσι είχε κάνει πολλές φορές ενέσεις με αδρεναλίνη στο παρελθόν, καθώς είχε υποστεί αρκετές φορές αλλεργικό σοκ.

«Δε γνωρίζαμε την αλλεργία»

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση ούτε από το παιδί, ούτε από τους συνοδούς καθηγητές. Έχουμε όλοι στο ξενοδοχείο συγκλονιστεί από το περιστατικό αυτό (…). Απ’ ό,τι ξέρουμε, απ’ ό,τι λένε τα παιδιά, έφαγε ένα κομμάτι βούτυρο, συσκευασμένο βούτυρο με ψωμί», μας εξήγησε ο κ. Παπαδάκης, που επεσήμανε ότι, αφού ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο μετέβη επιτόπου μέσα σε λίγα λεπτά.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button