ΔΙΑΦΟΡΑ

Μεσολόγγι – «Βόμβα» από Λέων για Μπάμπη Κούτσικο: «Υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να…»

Έγκλημα στο Μεσολόγγι – Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων: «Έχουμε και πληροφορίες…»

Την άποψή του για δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου από το Μεσολόγγι εξέφρασε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα».

«Είναι σημαντικό ότι βρέθηκε η σορός και η όποια αλλαγή στο κατηγορητήριο επηρεάζεται και από αυτό το δεδομένο», υπογράμμισε ο ιατροδικασής. Την ίδια ώρα, εντοπίστηκε λογισμικό αναζήτησης κρυπτονομισμάτων στο σπίτι του θύματος ενώ οι Αρχές «χτενίζουν» τον κάμπο για τη μοιραία καραμπίνα.

«Έχουμε μία σορό που “μιλάει” και στοιχειοθετεί μια εγκληματική ενέργεια με συγκεκριμένο τρόπο, μία καραμπίνα με συγκεκριμένα φυσίγγια. Έχουμε και πληροφορίες για συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ δράστη και θύματος», είπε ο Γρηγόρης Λέων.

«Το ότι πέρασαν πολλές μέρες από τον θάνατό του δε μας βοηθάει στην ανεύρεση γενετικού υλικού, αλλά δεν είναι και απαγορευτικές οι μέρες. Υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να βρεθεί DNA στα νύχια του θύματος, στα ρούχα του, και επίσης να βρεθεί DNA και άλλα στοιχεία που να μας παραπέμπουν σε δράστη ή δράστες στον χώρο του εγκλήματος», δήλωσε κλείνοντας.

Νέα ανατροπή στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου: Τα φυσίγγια προέρχονται από το δικό του όπλο – Τα δανεικά, το κυνήγι του θησαυρού και η μοιραία συνάντηση

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως για να δώσουν απαντήσεις στο θρίλερ που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις έρευνες, τα σκάγια που σκότωσαν τον 31χρονο φέρονται να προέρχονται από την δική του καραμπίνα. Όπως μετέδωσε ο Alpha, τα φυσίγγια με τα οποία πυροβολήθηκε ο Μπάμπης προέρχονται από το δικό του όπλο, ενώ άγνωστο παραμένει πώς ο δράστης πήρε το όπλο του 31χρονου και τον πυροβόλησε.

Γνωρίζουμε ότι ο Μπάμπης το μοιραίο βράδυ είχε μαζί του την καραμπίνα του, ενώ στην τσέπη του βρέθηκαν φυσίγγια ίδια με εκείνα που εντοπίστηκαν κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός του. Οι έρευνες των αρχών τώρα επικεντρώνονται στην εύρεση του συγκεκριμένου όπλου.

Την ίδια ώρα ο κατηγορούμενος 50χρονος κρεοπώλης μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να επιστρέψει στο Μεσολόγγι για συμπληρωματική απολογία.

Κλήθηκαν για κατάθεση άτομα που αναγράφονταν στο τετράδιο του Μπάμπη

Η αστυνομία πάντως έχει καλέσει για απλή κατάθεση άτομα τα ονόματα των οποίων βρέθηκαν στο τετράδιο του Μπάμπη, όχι επειδή θεωρούνται ύποπτοι, αλλά στο πλαίσιο της έρευνας, προκειμένου οι αστυνομικοί να μπορέσουν να καταλάβουν τι έκανε με τα χρήματά του και να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Στο συγκεκριμένο τετράδιο, ο Μπάμπης έγραφε τα ονόματα εκείνων στους οποίους είχε δανείσει χρήματα, ενώ δίπλα στο όνομα έγραφε το ποσό που τους είχε δώσει, πόσα του είχαν επιστρέψει και το υπόλοιπο. Το τετράδιο είχε στο σπίτι και το παρέδωσε στην αστυνομία η μητέρα του.

Με βάση όσα προκύπτουν από το τετράδιο ο 31χρονος φέρεται να είχε δανείσει χιλιάδες ευρώ σε αρκετά πρόσωπα σε βάθος χρόνου. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για το κίνητρο της δολοφονίας του Μπάμπη, ενώ η βεντάλια των ερευνών έχει ανοίξει, με την αρχαιοκαπηλία, το κυνήγι θησαυρού και την τοκογλυφία να έχουν ήδη μπει στο κάδρο.

Ολόκληρη η απολογία του 50χρονου κρεοπώλη

“Είχα δανειστεί τον Ιούνιο μήνα του 2023, 6.500€ και 1.000€ μου έδωσε τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου του 2023, μόνο αυτά τα χρήματα είχα πάρει από αυτόν.

6.500€ μου τα έστειλε σε λογαριασμό επειδή βρισκόταν στο εξωτερικό και τα 1.000€ μου τα έδωσε στο χέρι στο κρεοπωλείο πριν φύγει για το εξωτερικό. Εγώ αυτά τα χρήματα του τα επέστρεψα όλα στο χέρι και δη 6.500€ μετά τις Παναγίας και τα 1.000€ τώρα στις γιορτές των Χριστουγέννων και αυτό γιατί μετά τις γιορτές είχα αυξημένα έσοδα στο κρεοπωλείο και μπόρεσα να μαζέψω τα χρήματα”.

Στη συνέχεια ο 50χρονος καλείται να απαντήσει για το ποσό των 3.000 ευρώ το οποίο αναγραφεται στο τετράδιο του Μπάμπη αλλά και για τα όσα έχει πει η μητέρα του θύματος για το ποσό των 17.000€ που ισχυρίζεται ότι του είχε δανείσει.

Ο κατηγορούμενος απαντά ότι δεν έχει ιδέα για αυτά τα χρηματικά ποσά ενώ στην συνέχεια τονίζει ότι δεν δανείστηκε ποτέ από τον Μπάμπη για λογαριασμό τρίτου προσώπου.

“Ποτέ δεν σύστησα τον Μπάμπης σε κάποιον άλλον για να δανειστεί αυτός από τον Μπάμπη χρήματα. Ο Μπάμπης εξάλλου λόγω του χαρακτήρα του δεν θα δάνειζε χρήματα σε κάποιον που δεν ήξερε”.

Στην ανάκριση γίνεται λόγος για τις 4 Ιανουαρίου το βράδυ της οποίας εξαφανίστηκε ο Μπάμπης.

“Το απόγευμα δούλευα στο μαγαζί από τις 16.50 έως τις 20.15. Φορούσα ένα τζιν παντελόνι, μία μπλούζα μακρυμάνικη και ένα μπουφάν. Τα ρούχα αυτά τα φορούσα και όταν έφυγα από το μαγαζί μέχρι που επέστρεψα στο σπίτι. Τα ρούχα αυτά τα έχω δώσει στην αστυνομία”.

Αμέσως μετά ο 50χρονος ρωτήθηκε από τις ανακριτικές αρχές για το τι αντικείμενα από το κρεοπωλείο.

“Πήρα από το κρεοπωλείο ένα άζαξ και μία χλωρίνη, τα ήθελα τα πράγματα αυτά για να καθαρίσω το σπίτι επειδή θα ερχόταν την Παρασκευή το μεσημέρι πολιτικός μηχανικός μαζί με τον ιδιοκτήτη να το δουν καθώς επρόκειτο να πουληθεί”.

Ακολούθως ο φερόμενος ως δράστης αναφέρει μιλάει για την συνάντηση που είχε εκείνη την ημέρα με τον Μπάμπη.

“Ο Χαράλαμπος ήρθε στο μαγαζί μου το απόγευμα γύρω στις 17.30 και μου ζήτησε να τον πάω κάπου, χωρίς να μου πει. Εγώ δέχτηκα. Ο μπάμπης με κάλεσε δύο φορές η τελευταία γύρω στις 20.25. Εγώ δεν θυμάμαι να τον κάλεσα”.

Στη συνέχεια ανακριτής του αναφέρει ότι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε και μία κλήση διάρκειας 12 δευτερολέπτων που πραγματοποιήθηκε στις 6: 25 το απόγευμα εκείνης της ημέρας.

“Δεν θυμάμαι να τον κάλεσα” ήταν η απάντηση του 50χρονου.
Μετά ο 50χρονος μετά από ερώτηση του ανακριτή αναφέρεται στην στιγμή που συνάντησε τον Μπάμπη.

“Είχε μια θήκη για όπλο, δεν ξέρω τι όπλο είχε μέσα. Ούτε φυσίγγια είδα ούτε το κινητό του και κατάλαβα ότι μέσα στη θήκη πρέπει να είχε όπλο. Όταν επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο τον ρώτησα. “Το το θες το όπλο; Θα πας για κυνήγι; Και αυτός μου απάντησε “κάπου, με περιμένει κάποιος”.

Στην συνέχεια αφού γίνεται λόγος για δύο άλλα άτομα που έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες για την υπόθεση, ο κρεοπώλης καλείται να απαντήσει αν είχε πάρει μαζί του το κινητό του τηλέφωνο.

“Όχι δεν το είχα πάρει μαζί γιατί έφυγα βιαστικά εκείνη την ώρα”. Αμέσως μετά, ο ανακριτής ρωτάει τον 50χρονο ως εξηγεί το γεγονός ότι ο Μπάμπης από τις 20.37 επιβιβάστηκε στο όχημά του έως και τις 23.49 έκανε χρήση κινητού κάνοντας περιήγηση στο διαδίκτυο. ” Εγώ δεν το είδα, δεν είδα καν αν έχει πάνω του κινητό” είπε ο 50χρονος και πρόσθεσε “εγώ πήγαινα με το αυτοκίνητο όπου μου έλεγε ο Μπάμπης. Στη διαδρομή πριν φτάσουμε στην διασταύρωση των ΤΕΙ μου είχε απαντήσει σε προηγούμενη ερώτηση μου ότι θα τον άφηνα εκεί.

Όταν φτάσαμε έκοψα ταχύτητα και τον είδα ότι κοιτούσε έξω από το παράθυρο. Μου είπε συνέχισε και προχωράμε προς το Ευηνοχώρι”.

Ο κρεοπώλης μιλάει και για την στιγμή που έφτασαν στο χωράφι με τα φωτοβολταϊκά όπου το όχημά του εντοπίστηκε από τις κάμερες. “Σε σχέση και με τα φωτοβολταϊκά κει εκεί κάναμε γυρες. Δεν μπορώ να σας υποδείξω στον χάρτη γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς. Η βόλτα αυτή κράτησε περίπου 40 με 45 λεπτά”.

Σε ερώτηση του ανακριτή γιατί κάνανε τόσες βόλτες ο φερόμενος ως δράστης απάντησε: “Και να τον ρωτούσα δεν θα μου έλεγε. Εδώ και δύο χρόνια σε συζητήσεις μας μου είχε πει ότι ψάχνει για θησαυροθς και λίρες και τέτοια πράγματα.

Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό κ με κάποιον από το Αγρίνιο, τα όνομα των οποίων δεν μου είπε και ότι είχαν πάει ήδη σε ένα πηγάδι στην περιοχή του ΤΕΙ κοντά σε μια εκκλησία. Ήθελε σε να αγοράσει μηχάνημα για 1.300€ και εγώ του είχα πει ότι πρέπει να βγάλει άδεια γιατί είναι παράνομο”.

Στην συνέχεια ο φερόμενος ως δράστης επιβεβαίωσε ότι μίλησε τηλεφωνικά την επόμενη μέρα με τον φίλο του Δ.Κ.αλλα δεν αναφέρθηκε στον Μπάμπη.

Ενώ όσον αφορά στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε στις 5 Ιανουαρίου με τον φίλο του Ι.Ρ. ο οποίος τον παρότρυνε να παραμείνει στο Μεσολόγγι για να βοηθήσει στις έρευνες και εκείνος του απάντησε “καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται” αναφέρει τα εξής: “Την φράση αυτή την είπα πλην όμως με είχε καλέσει στο τηλέφωνο ένας γείτονάς μου και μου είπε ότι έχει πάει η ασφάλεια στο σπίτι μου και για αυτό το είπα. Δεν θυμάμαι ο Ι.Ρ. να με παρότρυνε να μείνω στο Μεσολόγγι”.

Όσον αφορά στο ταξίδι του στο χωριό Κλεπά την επόμενη μέρα της εξαφάνισης θεώρησε όπως φέρεται να είπε ότι το παιδί δεν ήταν εξαφανισμένο και γι’αυτό δεν επέστρεψε στο Μεσολόγγι.

Το διαβάσαμε εδώ alldaynews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button