ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπανόφι εύκολο, νόστιμο και γρήγορο

Ένα λαχταριστό εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του Μπανόφι (Banoffe) που σίγουρα θα το απολαύσετε μικροί και μεγάλοι σε όλες τις περιστάσεις. Μια συνταγή για να γευτείτε το πιο νόστιμο, αγαπημένο, γλυκό με σάλτσα καραμέλα, τραγανή βάση από μπισκότα και σαντιγί. Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 300 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ, αλεσμένα στο μούλτι
  • Για τη γέμιση
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο σε θερμοκρασία δωματίου [*]
  • 200 ml  γάλα κρύο
  • 1 φάκελος σαντιγί στιγμής Mac Magic
  • 1 μπανάνα
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • Για το γαρνίρισμα
  • τριμμένη σοκολάτα
  • λίγο από το μείγμα μπισκότου που έχετε κρατήσει στην άκρη
  • λίγο από το καραμέλωμένο γάλα που έχετε κρατήσει στην άκρη

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Για τη βάση: Σε ένα μπολ ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο και τα αλεσμένα μπισκότα και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Το αδειάζετε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση ή σε ένα τσέρκι 22 εκ. και το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση και τα τοιχώματά του πιέζοντάς το με την ανάποδη ενός ποτηριού.
  2. Για τη γέμιση: Ρίχνετε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ και το ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ρευστό. Μετά το ρίχνετε μέσα στο τσέρκι, πάνω στην μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε ή μέσα στο ψυγείο για 30 λ ή μέσα στην κατάψυξη για 10 “ για να πήξει και να σταθεροποιηθεί.
  3. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το γάλα και το περιεχόμενο του φακέλου με τη σαντιγί στιγμής και τα χτυπάτε με το μίξερ για 2-4 λ μέχρι να έχετε μια αφράτη πηχτή σαντιγί. Κόβετε τη μπανάνα σε λεπτές ροδέλες, τις περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού και τις ανακατεύετε.
  4. Όταν κρυώσει και σταθεροποιηθεί το καραμελωμένο γάλα, τοποθετείτε πάνω στη καραμέλα τις ροδέλες μπανάνας και από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τη σαντιγί.
  5. Για το γαρνίρισμα: Πασπαλίζετε πάνω από τη σαντιγί με λίγο από το μείγμα μπισκότο και λίγο έξτρα καραμέλα, που έχετε κρατήσει στην άκρη, και τελειώνετε με τριμμένη σοκολάτα. Το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ και μετά το σερβίρετε.

[*] Καραμελωμένο γάλα θα βρείτε έτοιμο στο εμπόριο. Αν σας είναι δύσκολο μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα με την συνταγή που θα δείτε εδώ.

Δείτε στο video την εκτέλεση συνταγής βήμα βήμα

 

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button