ΥΓΕΙΑ

Οι επιλογές ζωής ευθύνονται για «περισσότερους από 4 στους 10 καρκίνους» ! ! !

Περισσότεροι από τέσσερεις στους 10 καρκίνους θα μπορούσαν να προληφθούν εάν οι άνθρωποι ακολουθούσαν πιο υγιεινούς τρόπους ζωής, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Πρόσφατα στατιστικά στοιχεία του επίσημου οργανισμού της Έρευνας για τον Καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι το κάπνισμα αποτελεί τον μεγαλύτερο αποφεύξιμο παράγοντα κινδύνου, ενώ ακολουθούν οι ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές.

Η οργάνωση καλεί τα άτομα να σκεφθούν σοβαρά τα ζητήματα υγείας τους όταν πραγματοποιούν τα σχέδια για τη Νέα Χρονιά που ακολουθεί.

Ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ και η συχνή σωματική δραστηριότητα αποτελούν επίσης συχνές αλλά πολύ ουσιαστικές συμβουλές.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που εκτείνονται σε διάρκεια πενταετίας από το 2007 ως το 2011, είχαν καταγραφεί περισσότερες από 300.000 περιπτώσεις καρκίνου που συνδέονταν με το κάπνισμα.

Σημαντικοί παράγοντες κινδύνου

Ακόμη 145.000 περιπτώσεις καρκίνου συνδέονταν με την ανθυγιεινή διατροφή με υψηλές ποσότητες επεξεργασμένων τροφίμων.

Η παχυσαρκία συνδεόταν με 88.000 περιστατικά και το αλκοόλ με 62.200 περιστατικά.

Οι βλάβες του ήλιου στο δέρμα και η σωματική αδράνεια αποτελούσαν επίσης παράγοντες που συνεισέφεραν αρνητικά, προξενώντας πολλά περιστατικά καρκίνου.
1654

Ο Καθηγητής Max Parkin, ειδικός σε θέματα στατιστικής στην Cancer Research UK με βάση το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου (σ.σ. pentapostagma.gr – Queen Mary University of London), δήλωσε:

«Πλέον, υπάρχει πολύ μικρή αμφιβολία ότι ορισμένες επιλογές του τρόπου ζωής μπορεί να έχουν υψηλό αντίκτυπο στον κίνδυνο καρκίνου, με τις έρευνες σε ολόκληρο τον κόσμο να υποδεικνύουν τους ίδιους σημαντικούς παράγοντες κινδύνου».

«Μία υγιεινή ζωή δεν εγγυάται σε κανέναν ότι δεν θα αναπτύξει καρκίνο – όμως οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας εάν λάβουμε θετικά βήματα και μέτρα που θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο μέλλον».

Πολύ σημαντικές αναδεικνύονται οι εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα υγείας καθώς και η πρόληψη και η εν γένει αγωγή και προαγωγή της υγείας μέσω ειδικών προγραμμάτων.

Πηγη pentapostagma.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button