ΔΙΔΑΧΕΣ

Ο Άγιος Παΐσιος μου είπε…

 

Γράφει ο π. Νεκτάριος Σαββίδης | Romfea.gr

Συζητώντας με τον αγιορείτη ιερομόναχο Διονύσιο Διονυσιάτη, που από νεαρός ακόμη μοναχός σύχναζε στο καλύβι του αγίου γέροντος Παϊσίου, για θέματα που αφορούν την αγία μας Εκκλησία, μου εκμυστηρεύθηκε δύο αυθεντικούς λόγους του Γέροντα Παϊσίου: “Άκου παπά- Διονύση. Όσοι προφάσει ακριβείας διεχώρισαν την πορεία τους από την πορεία της Εκκλησίας, τελικά βρέθηκαν έξω από την Εκκλησία!”.

Που σημαίνει με δύο λόγια, συμπλήρωσε τη συζήτηση ο ιερομόναχος, ότι έξω από την Εκκλησία δεν υπάρχει τελικά, χάρη, αγιασμός και σωτηρία.

Και το δεύτερο. Ρώτησε κάποιος επίσκοπος από την περιοχή της Ηπείρου τον Άγιο Παΐσιο: -Γέροντα με στέλνουν ένα ορθόδοξο τύπο και εγώ δυσανασχετώ. Τι να κάνω;

Και η απάντηση του Γέροντα:- Να τους πεις, αρκετά ασχοληθήκαμε με τον ορθόδοξο τύπο. Είναι καιρός πλέον να ασχοληθούμε με την ορθόδοξη ουσία, που είναι η υπακοή στη Εκκλησία και να μην προτρέχουμε ποτέ της Αγίας Εκκλησίας.

Τα παραπάνω τα προσφέρουμε ως αντίδωρο για τη ευλογία και τη χαρά που μας πρόσφερε το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την αγιοκατάταξη του Αγίου Γέροντος Παϊσίου και του οποίου οι πρεσβείες και οι ευχές του να μας σκεπάζουν.

πηγη romfea.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button