ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο γιατρός εξετάζει το αυτί του μικρού όταν ξαφνικά! – Δείτε τι βγαίνει από μέσα! (Video)

Αντέχετε να δείτε τι βγάζει ο γιατρός από το αυτί του μικρού όταν τον εξετάζει; Αν δείτε τι θα βγάλει από μέσα θα σοκαριστείτε!

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ωτορινολαρυγγολογίας – Τομέας Εγκεφαλικής και Αυχενικής Χειρουργικής, το κερί στα αυτιά μας λειτουργεί σαν αυτοκαθαριστικός παράγοντας με προστατευτικές, λιπαντικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Παγιδεύει τη βρωμιά και τα σωματίδια σκόνης και τα εμποδίζει να φτάσουν στο τύμπανο. Χωρίς το κερί, τα αυτιά μας θα ήταν ξηρά και θα νιώθαμε φαγούρα.

Οι γιατροί, ειδικότερα οι ωτορινιλαρυγγολόγοι, μας συνιστούν να αποφεύγουμε το καθάρισμα των αυτιών. Τα κανάλια του αυτιού μπορούν να το κάνουν αυτό από μόνα τους. Με τη βοήθεια του μασήματος και των κινήσεων της γνάθου, το παλιό κερί κινείται συνεχώς στα κανάλια προς το άνοιγμα του αυτιού όπου συνήθως ξεραίνεται και πέφτει. Μπορούμε να το καθαρίσουμε με μία πετσέτα.

Δεν συνιστάται η χρήση αντικειμένων όπως οι μπατονέτες. Αυτά τα αντικείμενα σπρώχνουν το κερί πιο βαθιά στα κανάλια και προκαλούν συσσώρευση κεριού. Ωστόσο, και ο αυτοκαθαριστικός μηχανισμός του αυτιού μπορεί να μην λειτουργεί καμιά φορά και να προκαλέσει συσσώρευση κεριού.

Για να το αφαιρέσουν, οι γιατροί επιλέγουν μία από τις τρεις διαδικασίες: πλύση, χειροκίνητη αφαίρεση και τοπικά μέτρα. Μπορεί, επίσης, να συνδυάσουν τις 3 μεθόδους. Στο παρακάτω βίντεο, ο Dr. Paul αφαιρεί χειροκίνητα το κερί από το αυτί ενός αγοριού πριν βγάλει ένα μεγάλο κομμάτι από εκεί.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button