ΔΙΑΦΟΡΑ

Ποιος καύσωνας; Νέα πρόγνωση του καιρού έως τις 15 Αυγούστου

Ανατρέπονται τα δεδομένα για τον καιρό του πρώτου Σαββατοκύριακου του Αυγούστου με βάση την πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου.

Ανεβαίνει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες με κορύφωση την Παρασκευή και το Σάββατο, όμως οι συνθήκες σε καμία περίπτωση δεν θα θυμίζουν καύσωνα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Όπως αναφέρει στη σημερινή του πρόγνωση θα έχει μεν ζέστη, όμως θα είναι περιορισμένη, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει από αύριο, Πέμπτη. Θα είναι αισθητή με 40άρια στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, κυρίως σε ανατολική Στερεά, Θεσσαλία, Βοιωτία, Θήβα.

Την Παρασκευή και την Πέμπτη ανεβαίνει κι άλλο ο υδράργυρος, ενώ μπορεί να δούμε και 41 βαθμούς σε Λάρισα, Θήβα, Λαμία. Η Αττική την γλιτώνει με 38άρια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, την ίδια ημέρα θα σημειώνονται βροχές σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο, ενώ και στις υπόλοιπες περιοχές θα αρχίζει να δροσίζει από το βράδυ.

Την Κυριακή επίσης μπορεί να βρέξει και στη Θράκη.

Έπειτα ο καιρός θα είναι καλοκαιρίνος και μέχρι τις 15 Αυγούστου δεν φαίνεται στον ορίζονται νέος καύσωνας, τόνισε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 03-08-2023

Γενικά αίθριος καιρός.
Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 35 με 37 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά τους 40 και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-08-2023

Γενικά αίθριος καιρός.
Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 05-08-2023

Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα αναμένεται βελτίωση στα δυτικά.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 06-08-2023

Στη Μακεδονία και τη Θράκη πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

πηγη ieidiseis.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button